ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្រ្ដដែលបានពិសោធលើមនុស្សវ័យពី២៨ឆ្នាំទៅ៨៧ឆ្នាំប្រមាណ៣៣.៧២៤នាក់បានដាក់ការសង្ស័យថា អ្នកដែលបានពិសាកាហ្វេច្រើនលើសលប់រហូតដល់ទៅ២៨ពែងក្នុងមួយសប្ដាហ៍ ទំនងជាធ្វើឱ្យប៉ះពាល់ដល់ការរំលាយអាហាររបស់រាងកាយ ដែលការប៉ះពាល់នេះបានលុបលើអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពមួយចំនួនប៉ះពាល់ខាងដើមនេះផងដែរ។
Steven Blair ជាអ្នកស្រាវជ្រាវមកពីសកលវិទ្យាល័យ University of South Carolina បានថ្លែងថា<<ច្បាប់ណាស់ លទ្ធផលនៃការរកឃើញលើកនេះមិនបានបង្ហាញនូវការជាប់ពាក់ព័ន្ធគ្នារវាងការពិសាកាហ្វេ និងសេចក្ដីស្លាប់ចំពោះបុរស និងស្រ្ដីវ័យចាស់នោះ>>។ ទោះជាយ៉ាងនេះក្ដី ក្រុមស្រាវជ្រាវរបស់លោកមិនបានពន្យល់ពីមូលហេតុដែលកាហ្វេមិនផ្ដល់ផលប៉ះពាល់ដូចគ្នានេះលើមនុស្សវ័យចាស់នោះទេ។
កាហ្វេត្រូវគេដឹងថា ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុគីមីផ្សេងៗគ្នារាប់រយមុខ ដូច្នេះវាផ្តល់ទាំងផលអាក្រក់ និងផលល្អដល់សុខភាពអាស្រ័យលើអ្នកទទួលទាន។ យោងតាមការសិក្សាពីមុន មកបានបង្ហាញថា កាហ្វេពិតជាផ្ដល់ផលល្អដល់សុខភាព ប្រសិនជាប្រើប្រាស់ក្នុងកម្រិតមធ្យម៕
No comments:
Post a Comment