យោងតាមការប្រកាសថ្មីៗនេះលើទស្សនាវដី Nutrition and Food Science បណ្ឌិត Carrie Ruxtion និងសហសេវិក(ជនជាតិអង់គ្លេស) ឱ្យដឹងថា ពួកគេបានរកឃើញថា ស៊ុតជាអាហារមួយក្នុងចំណោមអាហារមានស្រាប់សម្បូរជីវជាតិបំផុត និងសំណូមពរមនុស្សគ្រប់គ្នា គួរទទួលទានតិចបំផុតស៊ុតមួយ គ្រាប់ក្នុងមួយថ្ងៃដើម្បីទទួលបានផលប្រយោជន៍អតិបរមា។ តាមរយៈនោះស៊ុតអាចដើរតួរសំខាន់ក្នុងការរក្សាសុខភាព ក៏ដូចជួយបញ្ចុះទម្ងន់ និងជំនួយដល់ការទទួលទានតម។
Telegraph ឱ្យដឹងថា ក្រុមស្រាវជ្រាវបានវិភាគទិន្នន័យពី៧១គម្រោងប្រកាសមុននោះ និងថ្មីៗនេះអំពីសមាសធាតុជីវជាតិរបស់ស៊ុត និងតួនាទីរបស់វាក្នុងរបបទទួលទាន។ ពួកគេរកឃើញថា ថ្វី
ត្បិតមានបរិមាណកាឡូរីទាប តែស៊ុតសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីននិងសារជាតិបំប៉នសំខាន់ៗដើម្បីរក្សាសុខភាពមូយល្អ ពិសេសគឺ វីតាមីនD វិតាមីន B12 Selen និង Choline ។ ពុំទាន់អស់ទេ ក្នុងពពួកអាហារសម្បូរប្រូតេអ៊ីន ស៊ុតមានច្រើនបំផុតបរិមាណ អាមីណូអាស៊ីតចាំបាច់ ពិសេសគឺចំពោះកុមារ ក្មេងជំទង់ និងយុវរ័យ ព្រោះអត្រាតុល្យភាពពពួកអាមីណូអាស៊ីតទាំងនេះជាប្រការចាំបាច់ដើម្បីសរីរាង្គលូតលាស់ និងស្ថិរភាព។
បរិមាណដ៏ខ្ពស់នៃសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មក្នុងស៊ុត អាចជួយទប់ស្កាត់ភាពទ្រុឌទ្រោមកែវភ្នែកពាក់ព័ន្ធដល់វ័យចំណាស់។
“ ផលប្រយោជន៍សុខភាពរបស់ស៊ុតធំដល់ថ្នាក់អាចចាត់ទុកថាជាកំពូលអាហារ" បណ្ឌិត Ruxton សន្និដ្ឋាន៕
No comments:
Post a Comment