Make snow

Monday, August 26, 2013

ការ​ទទួល​ទាន​ទឹក​ឪឡឹក​អាច​ជួយ​សម្រួល​ភាព​ចុក​រោយ​សាច់ដុំ​

ការ​សិក្សា​ស្រាវ​ជ្រាវ​ថ្មី​មួយ​បាន​បង្ហាញ​ថា ការ​ទទួល​ទាន​ទឹក​ផ្លែ​ឪឡឹក​អាច​ជួយ​សម្រួល​ភាព​ចុក​រោយ​សាច់​ដុំ​បន្ទាប់​ពី​ការ​ធ្វើ​លំហាត់​ប្រាញ​។
    គេ​ជឿថា​ អាស៊ីត​អាមីនេ ប្រភេទ​L-citruline ដែល​ត្រូវ​បាន​គេ​រក​ឃើញ​មាន​នៅ​ក្នុង​ផ្លែឪឡឹក​ អាច​ជួយ​ឱ្យ​កីឡា​ការ​ជាសះ​ស្បើយ​ឆាប់​ជាង​មុន​ និង​អាច​ជំរុញ​សមត្ថភាព​របស់​ពួក​គេ​ផង​ដែរ។
    ទឹក​ឪឡឹក​ ធ្លាប់​មាន​ប្រជាប្រិយ​ភាព​តាំង​ពី​យូរ​អង្វែង​មក​ហើយ​ជាមួយ​នឹង​អ្នក​កីឡា​ ប៉ុន្តែ​ក្រុម​អ្នក​វិទ្យាសាស្រ្ត​ឥឡូវ​នេះ​បាន​ផ្ដល់​ដំបូន្មាន​ឱ្យ​មាន​ការ​ទទួល​ទាន​ទឹក​ឪឡឹក​បន្ថែម​ទៀត។
    នៅ​ក្នុង​របាយការណ៍​មួយ​ដែល​ចុះ​នៅ​ក្នុង​ទិន្នានុប្បវត្តិ​កសិកម្ម​ និង​ផ្នែក​គីមឺ​អាហារ​ក្រុម​អ្នក​​ស្រាវ​ជ្រាវ​បាន​ធ្វើ​ការ​បក​ស្រាយ​ថា​ធ្លាក់​មាន​ការ​ធ្វើការ​ស្រាវ​ជ្រាវ​ពីមុន​មក​ដើម្បី​បង្ហាញ​ថា​ ទឹក​ឪឡឹក​មាន​ប្រភេទ​សារធាតុ​អង់​ទី​អុកស៊ី​ដង់(Antioxidant) និង​មាន​សមត្ថភាព​ក្នុង​ការ​ជួយ​បង្កើន​ប្រូតេអ៊ីន​នៅ​ក្នុង​សាច់ដុំ​ និង​លើក​កម្ពស់​សមត្ថភាព​របស់​កីឡាករ។
    ទោះ​បី​យ៉ាង​ណាក៏​ដោយ​ នេះ​ជា​លើក​ដំបូង​ហើយ​ដែល​ក្រុម​អ្នកវិទ្យា​សាស្រ្ដ​បាន​ធ្វើ​ការ​សិក្សា​ទៅ​លើប្រសិទ្ធ​ភាព​នៃ​ទឹក​ឪឡឹក​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​អាស៊ីត​អាមីនេ ប្រភេទ​L-citruline ​ ។​
    នៅ​ក្នុង​ការ​សិក្សា​ គេបាន​រក​ឃើញ​ថា​ ទាំង​ទឹក​ឪឡឹក​ធម្មជាតិ​ និង​ទឹកឪឡឹក​ដែល​គេ​មាន​បាន​ដាក់​សារ​ធាតុ​អាស៊ីត​អាមីនេ​បន្ថែម​បាន​ជួយ​សម្រួល​ភាព​ចុក​រោយ​សាច់​ដុំ​នៅ​ក្នុង​ចំណោម​ក្រុម​អ្នក​ចូល​រួម​ក្នុង​ការ​សិក្សា។
    សាធាតុ​អាស៊ីត​អាមីនេ ប្រភេទ​L-citruline ​ មានសារ​សំខាន់​ ដោយ​សារ​តែ​វា​អាច​ជួយ​សម្រួល​លុប​បំបាត់​អាស៊ីត​ឡាក់​តិច​ដែល​អាច​បង្ក​ឱ្យ​មាន​ភាព​ចុកន​រោយ​សាច់​ដុំ។
    ការ​សិក្សា​ពី​មុន​មក​ក៏​បាន​រក​ឃើញ​ថា​ឪឡឹក​អ្នក​ជួយ​ក្នុង​ការ​ការ​ពារ​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​បេះដូង​ដោយ​ទប់​ស្កាត់​កំណាត​នៃ​សារ​ធាតុ​កូឡេស្ដេរ៉ុល​ និង​ការ​ពារ​ការឡើង​ទម្ងន់៕

No comments:

Post a Comment