អ្នកដឹងឫទេថា មនុស្សយើងបានប្រើខួរក្បាលសម្រាប់ធ្វើការយ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរជារៀងរាល់ថ្ងៃមិនថាការធ្វើការងារ ឫ អានអក្សរទេ។ អ្នកខ្លះមានអារម្មណ៍ថា ខួរក្បាលគិតអ្វីមិនសួរចេញ និង មានការភ្លេចភ្លាំងច្រើនផង។ តាមធម្មតាការ ធ្វើការងាររបស់ខ្លួនក្បាលសុទ្ធតែមានពាក់ព័ន្ធជាមួយប្រសិទ្ធភាពចង់ចាំ ។ មានសារជាតិអាហារច្រើនប្រភេទដែលមានចំណែកជួយឱ្យខួរក្បាលធ្វើការងារបានល្អដែលយើងអាចធ្វើការជ្រើសរើសបរិភោគដូចខាងក្រោម៖
»បន្លែប្រភេទខ្ទឹមបារាំង ម្ទេស ខ្ញី
មានសារជាតិសំខាន់ដែលជួយបន្ថែមកោសិកាខួរក្បាល និង ជួយជំរុញការបញ្ចេញសារជាតិ<<អាក់ស៊ីធីលខូលីន >>ដូចនេះជួយឱ្យមានភាពចងចាំយ៉ាងល្អ។
»ស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់
មានសារជាតិជួយជំរុញការរៀនចេះដឹងដល់ខួរក្បាល ដែលធ្វើឱ្យខួរក្បាលអាចឆ្លើយតបរាល់អ្វីៗបានជាក់លាក់ មានអារម្មណ៍ហ្នឹងធឹង និង មានភាពចងចាំល្អ។
»សាច់សត្វ
មានសាជាតិ<<ថរិន>> ដែលគេច្រើនជួបក្នុងប្រូតេអ៊ីនសាច់សត្វប៉ុណ្ណោះ។ ប្រូតេអ៊ីនប្រភេទនេះជួយជំរុញដល់ថាមពលខួរក្បាល។
»ត្រីសមុទ្រ
មានអូមេហ្គា-៣ ជួយឱ្យកោសិកាខួរក្បាលធ្វើការបានប្រក្រតី ជួយកាត់បន្ថយការភ្លេចភ្លាំងមួយផ្នែក។
»គ្រាប់រុក្ខជាតិ
មានអាស៊ីដហ្វូលីក(Folic) វីតាមីន B12 និង វិតាមីន B6 ដូចជាក្នុងកន្ទក់ អង្ករសំរប ដែលអាហារទាំងនេះជួយជំរុញខួរក្បាលឱ្យមានភាពចងចាំដូចគ្នា។
»ប៉េងប៉ោះ
មានសារជាតិឡៃខូភីន សារជាតិអុកស៊ីកដកម្ម ដែលជួយការពារកោសិកាពីការត្រូវបំផ្លាញរបស់រ៉ាឌីកាល់សេរី ដោយវាអាចបណ្ដាលឱ្យកើតរោគវិកលចរិត ឫ រោគភ្លេចភ្លាំង។
»ស្ពៃប្រ៊ូខូលី
ជាប្រភពរួមនៃវីតាមីន K ដែលជួយក្នុងការបន្ថែមសក្ដានុពលដល់ការរៀនស្វែងយល់ និង ជួយបន្ថែមសមត្តភាពក្នុងការចងចាំ។
»សណ្ដែក បន្លែពណ៌បែតង ស៊ុត អង្ករសំរូប
មានវិតាមីន Eជួយក្នុងការការពារភាពចងចាំចុះខ្សោយ។
»គ្រាប់ល្ពៅ
មានសារជាតិស័ង្កសីដែលផ្ដល់ភាពសំខាន់ក្នុងការជួយបន្ថែមដល់ភាពចងចាំ។ បើសិនបានបរិភោគគ្រាប់ល្ពៅក្នុងមួយថ្ងៃមួយក្ដាប់ នឹងជួយធ្វើឱ្យបានទទួរសារជាតិស័ង្កសីគ្រប់គ្រាន់ចំពោះសេក្ដីត្រូវការរបស់រាងកាយ។
ក្រៅពីអាហារណែនាំទាំងនេះហើយ ការស្រាវជ្រាវរបស់ក្រុមអ្នកចិទ្យាសាស្រ្តជនជាតិអាមេរិកបានរកឃើញផងថា សារជាតិគីមីក្នុងស្ករសូកូឡា << តែ>> ទំពាំងបាយជូរ និង ផ្លែប្លូបឺរី នៅជួយដល់ភាពចងចាំដោយជួយឱ្យឈាមក្នុងខួរក្បាលធ្វើចលនាបានល្អ ។ ក្រៅពីនេះ បើមានការហាត់ប្រាណរួមផ្សំផងកាន់តែជួយឱ្យខួរក្បាលធ្វើការងារកាន់តែប្រសើរទ្វេឡើងថែមទៀត៕
No comments:
Post a Comment