»អ្នក
ស្រាវជ្រាវអង់គ្លេសខាងផ្នែកសុខភាពបានអះអាងថា
ពិសាភេសជ្ជៈផ្អែមមានពពុះឧស្ម័នចំនួន៥កំប៉ុងក្នុងមួយអាទិត្យអាច
ធ្វើឲ្យភាពចុះខ្សោយ និងធ្វើឲ្យសម្ពាធឈាមកើនឡើងខ្ពស់ ។
ការសិក្សាពិសោធន៍ទៅលើមនុស្សចំនួនជាង២៥០០នាក់បានបង្ហាញឲ្យឃើញថា
បើពិសាលើសកម្រិតកំណត់ភេសជ្ជៈផ្អែមមួយកំប៉ុងអាចធ្វើឲ្យសម្ពាធ
ឈាម ស៊ីស្តូលិន និងឌីយ៉ាស្ដូលិក មានការប្រែប្រួល។
សម្ពាធ
ស៊ីស្តូលិន គឺជាដំណើរកើនឡើងនៃឈាមតាមចង្វាក់បេះដូងនីមួយៗ
ចំណែក សម្ពាធ ឌីយ៉ាស្ដូលិក គឺជារយៈពេលសម្រាកនៃចង្វាក់បេះដូង ។
សម្ពាធឈាមខ្ពស់នាំឲ្យកើតមានជំងឺបេះដូង
និងធ្វើឲ្យអ្នកជំងឺដាច់សរសៃរឈាមខួរក្បាល។
អ្នកស្រាវជ្រាវនៅពុំទាន់ដឹងច្បាស់លាស់នៅឡើងពីមូលហេតុ
ដែលភេសជ្ជៈផ្អែមជួយជំរុញសម្ពាធឈាមកើនទេ។
ប៉ុន្តែគេបានកត់សម្គាល់ថា អាស៊ីដអ៊ុយរ៉េ អាចបង្កើនសម្ពាធឈាម
ដោយកាត់បន្ថយកម្រិតអុកស៊ីនីទ្រិក ចេញពីស្រទាប់សរសៃឈាម។
លោកសា
ស្រ្តចារ្យមហាវិទ្យាល័យ ក្នុងទីក្រុងឡុងបានឲ្យដឹងថា
អ្នកដែលពិសាភេសជ្ជៈផ្អែម និងអំបិលច្រើន
ងាយធ្វើឲ្យសម្ពាធឈាមឡើងខ្ពស់។ អ្នកដែលធាត់ពេក
គឺជាហេតុផលនាំឲ្យកើតជំងឺបេះដូង
សូមជ្រើសរើសភេសជ្ជៈគ្មានជាតិស្ករ
ដូចជាទឹកដែលជាភេសជ្ជៈសំខាន់បំផុត។
No comments:
Post a Comment