Make snow

Wednesday, April 4, 2012

ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​នៅក្រៅ​មិន​មានន័យថា​ញ៉ាំ​អាហារ​ដែល​លើស​កាឡូរី​នោះទេ​

អ្នកជំនាញ​និយាយថា ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​នៅ​ភោជនីយដ្ឋាន អ្នក​ច្រើនតែ​ញ៉ាំ​ច្រើនជាង​មិន​មាន​កាឡូរី​ច្រើនជាង​អាហារ​នៅផ្ទះ ប៉ុន្តែ​ការ​ញ៉ាំ​នោះ​មិនមែន​មានន័យថា​ជា​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​នោះទេ​។​
​ ​ការជ្រើសរើស​អាហារ​ដែល​ត្រឹមត្រូវ​អាចបង្ការ​ប្រ​ជា​ជន​អាមេរិក​ពី​ការបរិភោគ​អាហារ​លើស​កាឡូរី​ជាច្រើន​កា​ឡូរី​។​
​ ​វេជ្ជបណ្ឌិត ជេ​ស៊ីកា បាត​ហ្វីល និយាយថា “​ប្រជាជន​អាមេរិក​ជា​មធ្យម​បរិភោគ​អាហារ​នៅក្រៅ​ជិត ៥០​ភាគរយ​។ តាម​ការអនុវត្ត​តាម​គោលការណ៍​មួយ​ចំនួន អ្នក​អាច​រក្សា​គ្រប់គ្រង​កាឡូរី​នៃ​អាហារ​ទាំងនោះ​បាន​”​។​
​ ​នៅពេល​ដែល​ជ្រើសរើស​ ភោជនីយដ្ឋាន វេជ្ជបណ្ឌិត បាត​ហ្វីល ណែនាំ​ឱ្យ​ជ្រើស​យក​ហាង​ស៊ាំ​ង​វិច​ណា​ដែល​បន្ថែមបន្លែ ព្រោះ​វា​អាច​បន្ថែម​វីតាមីន​និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ទៅ​ក្នុង​អាហារ​ប្រភេទ​នោះ ​។ គាត់​និយាយ​ថា “​ខ្ញុំ​ក៏​ជា​អ្នកគាំទ្រ​ហាង​អាហារ​ដែល​មាន​ស៊ុប​ឬ​ស៊ុប​ហឹរ​កាន់តែ​ជា​ ជម្រើស​ដ៏​ល្អ ជាពិសេស​ស៊ុប​ដែល​សម្បូរ​ទៅដោយ​បន្លែ សាច់ និង​សណ្តែក​។ អ្នក​ត្រូវ​ជៀសវាង​ស៊ុប​ដែល​មានក្រែ​មឬ​ឈីស និង​នំប៉័ង​ឈីស ព្រោះ​វា​អាច​បន្ថែម​ដល់​ទៅ ១.០០០​កា​ឡូរី​”​។​
​ ​ខាងក្រោម​នេះ​គឺ​ជា​ការណែនាំ​របស់​វេជ្ជបណ្ឌិត បាត​ហ្វីល ពី​ជម្រើស​អាហារ​ដើម្បី​ជួយ​ថែរក្សា​សុខភាព​៖
  •   ជ្រើសរើស​អាហារ​អាំង មិនមែនចៀន​៖ ការ​ជ្រើស​អាហារ​ប្រភេទ​អាំង​អាច​ជួយ​កាត់បន្ថយ ២៨០ កា​ឡូរី និង​ខ្លាញ់ ២៧​ក្រាម​។​
  •   មិន​បរិភោគ​អាហារ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ខ្ពស់​៖ ឈីស ម៉ា​យ៉ូណេ​ស និង​ទឹក​សាឡា​ដ អាច​ផ្ទុក​ដល់​ទៅ ១០០​កាឡូរី​ក្នុង​មួយ​ចាន​។ ជៀសវាង​ការបរិភោគ​គ្រឿងផ្សំ​ទាំងនេះ​លើកលែងតែ​មាន​ប្រភេទ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប​។ ​
  •   កុម្ម៉ង់​អាហារ​ខ្នាត​តូច​៖ ជ្រើសរើស​អាហារ​ខ្នាតតូច ជាជាង​ការ​កុម្ម៉ង់​ខ្នាត​ធំ​។​
  •   ជៀសវាង​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​ស្ករ​៖ វា​បន្ថែម​កាឡូរី​កាន់តែ​លឿន និង​មិន​មាន​ផ្តល់​សារជាតិ​ចិញ្ចឹម​អ្វី​នោះទេ​។​
  •   ទុក​ពាក់កណ្តាល​៖ ខ្ចប់​អាហារ​ផ្នែក​នៅ​សល់​ហើយ​ទុក​សម្រាប់​ពេល​ក្រោយ​ដើម្បី​ជួយ​រក្សា​លុយ​និង​កាត់បន្ថយ​កាឡូរី​។​ (ដកស្រង់ចេញពីគេហ័ទំព័រសុខភាពhttp://health.com.kh)

No comments:

Post a Comment