Make snow

Wednesday, April 4, 2012

អាហារ​ពី​ធម្មជាតិ​ទាំង​១០​ដែល​ជួយ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺមហារីក​

ការសិក្សា​ថ្មី​មួយ​បាន​រកឃើញថា ការ​សម្រប​តាម​ទម្លាប់​តែមួយ​ប៉ុណ្ណោះ​ក្នុងចំណោម​ទម្លាប់​រស់នៅ​ប្រកបដោយ​ សុខភាព​ល្អ​ទាំង​ប្រាំ ដូចជា ការមិន​ជក់បារី និង ការ​ពិសា​សុរា​ក្នុង​កំរិត​មធ្យម​ជាដើម អាច​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក​សម្រាប់​បុរសៗ​បាន​ចំនួន​១៤ ភាគរយ ។​
​ លទ្ធផល​នៃ​ការ​ស្ទាបស្ទង់​ប្រើពេល​យ៉ាងយូរ​ដែល​រៀបចំឡើង​ដោយ​មជ្ឈមណ្ឌល​ ជំងឺមហារីក​ជាតិ​ជប៉ុន (National Cancer Center of Japan) នេះ​បាន​រកឃើញថា ទម្លាប់​រស់នៅ​ដែល​កាន់តែ​ផ្តល់នូវ​សុខភាព​ល្អ ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក​របស់​ពួកគេ​ក៏​កាន់តែ​ថយចុះ​ផងដែរ ។​
​ មជ្ឈមណ្ឌល​នេះ​និយាយថា គិត​ជា​មធ្យម ការទទួលយក​នូ​វទ​ម្លា​ប់រស់​នៅ​មួយ​ក្នុងចំណោម​ទម្លាប់​រស់នៅ​ប្រកបដោយ​ សុខភាព​ល្អ​ទាំង​ប្រាំ​នឹង​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក​បាន ១៤ ភាគរយ​សម្រាប់​បុរស និង ៩ ភាគរយ​សម្រាប់​ស្ត្រី ។​
​ ទោះជា​យ៉ាងណា ក្រៅពី​ទម្លាប់​រស់នៅ​ប្រកបដោយ​សុខភាព​ល្អ​ទាំងនោះ គេ​ក៏បាន​ដឹងផង​ដែរ​ថា អាហារ​ជាក់លាក់​មួយចំនួន​ក៏មាន​គុណប្រយោជន៍​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺមហារីក​ដែរ ។​
​ អាហារ​ដែល​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺមហារីក​ទាំងនោះ​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​ ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម និង សមាសធាតុ Phytonutrients ជា​សារជាតិ​បំប៉ន​មួយ​ដែលមាន​ប្រសិទ្ធិភាព​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺ​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដោយ​ រាំងខ្ទប់​មិន​ឲ្យ​មាន​ការវិវត្ត​កោសិកា​មហារីក និង ជួយ​ជម្រុញ​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​របស់​អ្នក ។​
​ហើយ​ ការពិត​ជាក់ស្តែង​គឺថា​អាហារ​ទាំងនោះ​គឺ​ងាយស្រួល​រក​ខ្លាំងណាស់ មានន័យថា អ្នក​អាច​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺមហារីក​ជាមួយនឹង​ម្ហូបអាហារ អាហារសម្រន់ និង ភេសជ្ជៈ​ដែល​អ្នក​ធ្លាប់​ទទួលទាន​កន្លងមក ឲ្យ​បាន​បី​ដង​ក្នុង​មួយថ្ងៃ ជាប្រចាំ ។​
​ហើយ​អាហារ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺមហារីក​ កំពូលៗ​ទាំង​១០ រៀបចំ​ដោយ​លោក​វេជ្ជបណ្ឌិត ជី​អូ អេ​ស្ពី​ណូ​សា (Geo Espinosa) មកពី​មជ្ឈមណ្ឌល​វេជ្ជសាស្ត្រ New York University Langone Medical Center មានដូចជា : ១. ពពួក​សណ្តែក (​សណ្តែកសៀង​, សណ្តែកខៀវ និង សណ្តែក​ស​) ២.​ផ្កា​ខាត់ណា និង​បន្លែ​ស្លឹក​ពណ៌​បៃតង​ដទៃទៀត​, ៣. ការ៉ុត​, ៤. ពួក​ម្ទេស និង ម្រេច ៥. ខ្ទឹមស​, ៦.​ផ្សិត​, ៧. ផ្លែ​រ៉ា​ស​ភើ​រី (Raspberry), ៨. ស្រាក្រហម​, ៩. ប៉េងប៉ោះ និង ១០. រមៀត ៕

No comments:

Post a Comment