យោងតាមអ្នកជំនាញ បានបង្ហើបឲ្យដឹងពីបរិមាណបាក់តេរី ដែលជួបប្រទះក្នុងដែកដុសឆ្នាំង និងអេប៉ុង សម្អាតចាន ឆ្នាំង ឫភាជនៈដាក់អាហារ ដែលអាចធ្វើឲ្យជំងឺឈឺថ្កាត់ ដូចជា ជំងឺអាហារកើតជាតិពុល និងជំងឺរាករុសជាដើម។ មូលហេតុគឺ កើតពីការសាយភាយមេរោគបាត់តេរី សាល់ម៉ូណេលឡា(Salmonella) ដែលជាប់មកជាមួយសាច់សត្វ ហើយដោយសារអាកាសធាតុក្ដៅ ធ្វើឲ្យមេរោគបាក់តេរីប្រភេទនេះ លូតលាស់បានល្អ ទើបអ្នកគួរសម្អាតដែកដុសឆ្នាំង និងអេប៉ុងលាងឆ្នាំង ក្រោយប្រើការរួចគ្រប់ពេល។
វិធីទី១ គឺការប្រើកម្ដៅ ដោយការលាងអេប៉ុង ឲ្យស្អាតដោយទឹក រួចហាលថ្ងែ ទុកចោលយ៉ាងតិច ២ ៣ម៉ោង។
វិធីទី២ គឺយកទឹកខ្មេះ ៤សា្លបព្រាបាយលាយជាមួយទឹកស្អាត កន្លះលីត្រ ត្រាំអេប៉ុង លាងចាន ក្រោយប្រើការរួច ដោយទុកចោល១យប់។
ចំណែកវិធីទី៣ គីប្រើផលិតផលទឹកថ្នាំលាងចាន ដែលមានសមាសធាតុផ្សំជួយក្នុងការម្ចាត់ និងការពារបាក់តេរី ៕
No comments:
Post a Comment