Make snow

Monday, July 25, 2011

ត្រី​ឆ្ពង់​ឆា​កៅ​គី


គ្រឿង​ផ្សំៈ
  សាច់​ត្រី​ឆ្ពង់​ ហាន់​ជា​បន្ទះៗ ២០០​ក្រាម
  ខ្ញី ហាន់​ចិ​ញ្រ្ចាំ​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ
  ខ្ទឹម​ស ចិញ្រ្ចាំ ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ
  ឃិន​ឆាយ​ ហាន់​ជា​កំណាត់ ១​ដើម​
­ ​ គ្រាប់​កៅ​គី ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ
  ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ ២​ស្លាប​ព្រា​បាយ
  ប្រេង​ល្ង ១​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វ
  ប្រេង​ឆា ៣​ស្លាប​ព្រា​បាយ
  ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ ២​ស្លាប​ព្រា​បាយ
  ម្រេច​ម៉ដ្ឋ ១​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ។

វិធីធ្វើៈ
១  យក​គ្រាប់​កៅ​គី​ ដាក់​ត្រាំ​ទឹក​ក្ដៅ ប្រមាណ​៥​នាទី ដើម្បី​ឲ្យ​ទន់។
២  ដាំ​ទឹក​ក្ដៅ​ឲ្យ​ពុះ ហើយ​ស្រុស​សាច់​ត្រី​ឆ្ពង់ ដែល​បាន​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ៗនោះ កុំ​ឲ្យ​ឆ្អិន​ពេក​ ហើយ​ទុក​មួយ​ឡែក។
៣  ឆា​ខ្ញីដែល​ហាន់​រួច​ ជា​មួយ​ខ្ទឹម​ស​ចិញ្រ្ចាំ និង​ប្រេង​ឆា​រហូត​ទាល់​តែ​ចោល​ក្លិន​ឈ្ងុយ​ សឹម​ថែម​សាច់​ត្រី ​ឃិន​ឆាយ​ គ្រាប់​កៅ​គី ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ ប្រេង​ល្ង​ ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ និង​ម្រេច​ ហើយ​ឆា​បន្ដ​ រហូត​ទាល់​តែ​សាច់​ត្រី​ចូល​ជាតិ​ និង​ឆ្អិន​ល្អ​ ទើប​ដួស​ដាក់​ចាន​ ទទួល​ទាន​៕

No comments:

Post a Comment