គ្រឿងផ្សំៈ
សាច់រទ្ចាខ្វៃ(សាច់ទ្រូង) ១ ចានចង្កឹះ
ទំពាំងបារាំង ១០០ ក្រាម
ម្សៅស៊ុបខ្នរ ១០០ក្រាម
ស្ករស ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ប្រេងខ្យង ១ស្លាបព្រាបាយ
ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ស្លាបព្រាបាយ
ប្រេងល្ញ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ ។
វិធីធ្វើៈ
១ យកសាច់ទា មកហាន់ជាចំណិតៗ ឲ្យបាន១ចានចង្កឹះ។
២ លាងទំពាំងបារាំង ឲ្យស្អាត រួចហាន់ជាកំណាត់ៗ ។ ឯផ្សិត លាងឲ្យស្អាត ចិតគល់ចេញ ហើយពុះជាពីរ។
៣ លាយម្សៅស៊ុបខ្នរ ជាមួយស្ករស ប្រេងខ្យង ទឹកស៊ីអ៊ីវ និងប្រេងល្ង បញ្ចូលគ្នាឲ្យបានសព្វ ទុកមួយអន្លើ។
៤ រៀបទំពាំងបារាំង ផ្សិតចំបើង និងសាច់ទាខ្វៃ ដាក់ក្នុងចាន។ បន្ទាប់មក យកទឹកគ្រឿងដែលបានផ្សំរួចនោះ ស្រោចពីលើ ហើយយកទៅចំហុយប្រមាណ២០នាទី រហូតទាល់តែឆ្អិន ជាការស្រេច៕
No comments:
Post a Comment