Make snow

Monday, July 25, 2011

ទា​ចំហុយ​ទំពាំង​បារាំង

គ្រឿង​ផ្សំៈ
  សាច់​រទ្ចា​ខ្វៃ(សាច់ទ្រូង) ១ ចានចង្កឹះ
  ទំពាំង​បារាំង ១០០ ក្រាម
  ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ ១០០ក្រាម
  ស្ករស ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  ប្រេង​ខ្យង ១ស្លាបព្រាបាយ
  ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ ១ស្លាបព្រាបាយ
  ប្រេងល្ញ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ ។


វិធីធ្វើៈ
­ យក​សាច់​ទា មក​ហាន់​ជា​ចំណិតៗ ឲ្យ​បាន​១​ចាន​ចង្កឹះ។
២  លាង​ទំពាំង​បារាំង​ ឲ្យ​ស្អាត​ រួច​ហាន់​ជា​កំណាត់ៗ ។ ឯ​ផ្សិត លាង​ឲ្យ​ស្អាត​ ចិត​គល់​ចេញ​ ហើយ​ពុះ​ជា​ពីរ​។
៣  លាយ​ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ ជា​មួយ​ស្ករស ប្រេង​ខ្យង​ ទឹក​ស៊ី​អ៊ីវ​ ​និង​ប្រេង​ល្ង បញ្ចូល​គ្នា​ឲ្យ​បាន​សព្វ​ ទុក​មួយ​អន្លើ។
៤  រៀប​ទំពាំង​បារាំង​ ផ្សិត​ចំបើង​ និង​សាច់​ទា​ខ្វៃ​ ដាក់​ក្នុង​ចាន។ បន្ទាប់​មក​ យក​ទឹក​គ្រឿង​ដែល​បាន​ផ្សំ​រួច​នោះ​ ស្រោច​ពី​លើ​ ហើយ​យក​ទៅ​ចំហុយ​ប្រមាណ​២០​នាទី រហូត​ទាល់​តែ​ឆ្អិន​ ជាការ​ស្រេច​៕

No comments:

Post a Comment