គ្រឿងផ្សំៈ
មឹកបំពងធំល្មម ១ក្បាល
ម្សៅស៊ុបខ្នរ ឆ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ខ្ទឹមសបំពងស្រួយ ២ស្លាបព្រាបាយ
គ្រាប់ស្វាយចន្ទីលីង ២ស្លាបព្រាបាយ។
គ្រឿងផ្សំទឹកញាំៈ
ស្វាយខ្ចីសាប់ ៣០ក្រាម
ខ្ទឹមក្រហម ហាន់ ១ស្លាបព្រាបាយ
គ្រាប់ស្វាយចន្ទី បុកនៅដុំៗ ១ស្លាបព្រាបាយ
ទឹកស្ករ ១ស្លាបព្រាបាយ
ម្សៅស៊ុបឆ្មារ ២ស្លាបព្រាបាយ
ម្សៅស៊ុបខ្នរ ២ស្លាបព្រាបាយ
ម្ទេសដៃនាង ហាន់វៃងៗ ២ ៣គ្រាប់។
វិធីធ្វើៈ
១ លាយម្សៅស៊ុបខ្នរ ឲ្យសព្វមឹក ហើយយកទៅហាលថ្ងៃឲ្យស្ងួតល្មមបន្ទាប់មក អង្កន់តូចៗ សព្វ រួចយកទៅបំពងឲ្យស្រួយ ទុកមួយឡែក។
២ ធ្វើទឹកញាំស្វាយ ដោយយកស្វាយដែលសាប់រួច មកលាយខ្ទឹមក្រហមហាន់ ទឹកស្ករ ម្សៅស៊ុបខ្នរ ទឹកក្រូចឆ្មារ។ ចុងក្រោយ ដាក់ខ្ទឹមក្រហមហាន់ និងម្ទេសដែនាងហាន់វែងៗ ចូលជាមួយគ្នា។
៣ យកមឹកដែលបានបំពងរួច មករៀបដាក់ចាន រួមជាមួយនឹងខ្ទឹមបំពងនិង គ្រាប់ស្វាយចន្ទីលីង។ ទទួលទានមួយញាំស្វាយ ដែលបានពីការយកគ្រឿងផ្សំទឹកញាំ មកច្របល់ចូលគ្នា រួចភ្លក្សររសជាតិតាមបំណូលចិត្ត៕
No comments:
Post a Comment