Make snow

Tuesday, June 7, 2011

ទទួលទាន​​ត្រី​អាច​កាត់​បន្ថយ​គ្រោះ​ថ្នាក់​នៃ​ពិការ​ភាព​ចំ​ពោះ​ភ្នែក

តាម​ការ​សិក្សា​ស្រាវ​ជ្រាវ​ថ្មី​មួយ​របស់​ក្រុម​អ្នក​វិទ្យា​សាស្ត្រ​អង់​គ្លេស​បាន​រក​ឃើញ​ថា​កាតរ​ទទួល​ទាន​ត្រី​មួយ​ដង​ ឬ​ពីរ​ដង​ក្នុង​មួយ​សប្ដាហ៍​ អាច​កាត់​បន្ថយ​គ្រោះ​ថ្នាក់​នៃ​ការ​កើត​ជំងឺ​ផ្សេងៗ​ ដែល​បណ្ដាល​ឲ្យ​ខ្វាក់​ភ្នែក​បាន​ពាក់​កណ្ដាល​។
ការ​សិក្សា​នោះ​ បាន​រក​ឃើញ​ថា​ ការ​ទទួល​ទាន​អាស៊ីដ​ខ្លាញ់​អូមេហ្គា​-៣​ ដែល​គេ​រក​ឃើញ​ភាគ​ច្រើន​នៅ​ក្នុង​ត្រី​ដែល​មាន​ខ្លាញ់​ដូច ជា​ត្រី​សាល់​ម៉ុន​ និង​ត្រី​ធូ​ណា​ អាច​ជួយ​ការ​ពារ​ការ​ចា់​ផ្ដើម​ខូ​ចភ្នែក​ ដែល​ជា​ស្ថាន​ភាព​មួយ​ដែល​នាំ​ទៅ​រក​ការ​បាត់​បង់​ការ​មើល​ឃើញ​ជា​ណ្ដើរៗ។ យោង​ទៅ​តាម​ការ​សិ​ក្សា​ថ្មី​មួយ​បាន​និយាយ​ថា​ ពួក​គេ​បាន​រក​ឃើញ​ថា ការ​ទទទួល​ទាន​ត្រី​តែ​មួយ​ដង​ឬពីរ​ដង​ក្នុង​មួយ​សប្ដាហ៍​អាច​កាត់​បន្ថយ​គ្រោះ​ ថ្នាក់​នៃ​ការ​បាត់​បង់​ការ​មើល​ឃើញ​ ចំនួន​ ៤២ ​ភាគរយ​ សម្រាប់​ស្ត្រី​រ័យ​ចំណាស់។ ការ​រក​ឃើញ​នេះ​ បាន​គំទ្រ​ដល់​ការ​ស្រាវ​ជ្រាវ​លើក​មុន​ដែល​បាន​បង្ហាញ​នូវ​លទ្ធ​ផល​ដូច​គ្នា​នេះ​ដែរ សម្រាប់​បុរស។ វេជ្ជបណ្ឌិតវីល្លៀម​គ្រីស្តេន មក​ពី​សាលា​ពេទ្យ​ហាវ៉ាត និយាយ​ថា​ ត្រី​ដែល​មាន​សាច់​ខ្មៅ​ទំនង​ជា​មាន​ច្រើន​បំផុត។ លោក​និយាយ​ថា​ ការ​កាត់​បន្ថយ​គ្រោះ​ថ្នាក់​នេះ​ទំនង​ជា​ ដោយ​សារ​តែ​ការ​ទទួល​ទាន​ត្រី​ធូ​ណា​កំប៉ុង​ និង​ត្រី​មាន​សាច់​ខ្មៅ​។ ប្រ​ជាជន​អង់គ្លេស​ ជាង​៥០០.០០០​នាក់​ក្នុង​ប្រទេស​ បាន​កើត​ជំងឺ​បាត់​បង់​ការ​មើល​ឃើញ​ ដែល​ណ្ដាល​មក​ពី​ការ​ខូច​ និង​ងាប់​កោសិកា​នៅ​ក្នុង​ភ្នែក​។ ហើយ​ជំងឺ​នេះ​ បាន​ប៉ះ​ពាល់​ជា​សំខាន់​ទៅ​លើ​មនុស្ស​ដែល​មាន​អាយុ​ជាង​៤០​ឆ្នាំ​។
ការ​សិក្សា​ទៅ​លើ​ស្ដ្រី​ចំនួន​ជាង​ ៣៨.០០០​នាក់​បាន​បង្ហាញ​ថា​ ស្ដ្រី​ដែល​ទទួល​ទាន​អាហារ​សាច់​ត្រី​មួយ​ដង​ ឬ ច្រើន​ដង​ក្នុង​មួយ​សប្ដាហ៍​ គឺមាន​ ៣​ភាគ​រយ​ ឬ​៤២​ភាគ​រយ​ ទំនង​ជា​កើត​ជំងឺ​ខូច​ភ្នែក​តិច​ជាង​ស្ដ្រី​ដែល​ទទួល​ទាន​ត្រី​តិច​ជាង​ម្ដង​ក្នុង​មួយ​ខែ៕

No comments:

Post a Comment