Make snow

Monday, June 13, 2011

មាន់​អប់


គ្រឿង​ផ្សំ

មាន់ជំទង់ ខ្លាញ់​រាវ​ ដំឡូង​បារាំង​ ម្សៅ​មី ​អំ​បិល​ ទឹក​ត្រី​​ ទឹក​ខ្មេះ ស្ករស ម្សៅ​ស៊ុប​ ស្លឹក​វ៉ាន់​ស៊ុយ។

វិ​ធី​ធ្វើ​

. យក​មាន់​ជំទង់​ដែល​គេ​ធ្វើ​រួច​ស្រាប់​ កាប់​ស្មង​ជើង​ និង​ស្លាប​ចោល​ចេញ​ លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត​។
. ដំឡូង​បារាំង​ចិត​ជា​ដុំៗ ខ្ទឹម​បារាំង​ពុះ​ជា​៤។
. យក​កូន​ចាន​ចាក់​ទឹក​ត្រី​ អំបិល​ ស្ករស​ ម្សៅ​ឆា​ ម្សៅ​ស៊ុប​ ទឹក​ខ្មេះ​ ភ្លក់​មើល​ឲ្យ​ល្មម។
. ដាំ​ខ្ទះ​ចាក់​ខ្លាញ់​ទុក​ឲ្យ​ក្ដៅ​ទើប​ដាក់​មាន់​ចៀន​ទាំង​មូល​ឲ្យ​ឡើយ​ក្រ​ហម​ហើយ​ចាក់​ទឹក​ត្រី​ដែល​លាយ​ទុក​នោះ​ស្រោច​ពី​លើ​ដាក់​ដំឡូង​ និង​ខ្ទឹម​បារាំង​ចាក់​ទឹក​ត្រី​ដែល​លាយ​ទុក​នោះ​ស្រោច​ពី​លើ​ដំឡូង​ និង​ខ្ទឹម​បារាំង​ចាក់​ទឹក​បន្តិច​គ្រប​ឲ្យ​ជិត​ទុក​វា​១០​នាទី​ហើយ​បើក​គ្រម​ចេញ​យក​វែក​ត្រលប់​សាច់​មាន់​ពី​ម្ខាង​ទៅ​ម្ខាង​ទើប​គ្រប​ម្ដង​ទៀត​បើ​រឹង​ត្រូវ​ថែម​ទឹក​ម្ដង​ទៀត​រំងាស់​ឲ្យ​ទាល់​តែ​ផុយ​សាច់​ទឹក​ឲ្យ​ឡើង​ខាប់​ ទើប​ដួស​ដាក់​ចាន​រួច​ដួស​ទឹក​ខាប់​នេះ​ដាក់​ពី​លើ​សាច់​បេះ​ស្លឹក​វ៉ាន់​ស៊ុយ​រោយ​ពី​លើ​(នៅ​ពេល​ចៀន​គេ​ប្រើ​ភ្លើង​តិចៗ)

No comments:

Post a Comment