Make snow

Friday, June 24, 2011

របៀប​ជ្រើស​រើស​ផ្លែ​ឈើ

ប្រសិន​បើ​ខ្វះ​ការ​យល់​ដឹង​អំពី​ការ​ជ្រើស​រើស​ផ្លែ​ឈើ​នោះ​ទេ ប្រាកដ​ជា​អ្នក​ជ្រើស​រើស​ប៉ះ​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​មាន​គុណ​ភាព​មិន​ល្អ។​ តែ​ប្រសិន​បើ​យក​វិ​ធី​ខាង​ក្រោម​ទៅ​ប្រើ​ធានា​ថា ពិត​ជា​ទទួល​បាន​ផ្លែ​ឈើ​ល្អ​ៗ​ មាន​គុណ​ប្រយោងជន៏​ខាង​អាហារ​ និង​រស​ជាតិ​។
-​ផ្លែ​មង្ឈុតៈ ត្រូវ​ជ្រើស​រើស​យក​ផ្លែ​ មង្ឃុត​ដែល​មាន​ទំហំ​សម​ល្មម​ ឬ​ក៏​តូច​បន្តិច​ហើយ​ផ្ទៃ​សម្បក​រលីង​មិន​គ​គ្រើម។
-​ ផ្លែ​ជម្ពូៈ ត្រូវ​ជ្រើស​រើស​ផ្លែ​ដែល​មាន​សម្បក​រលីង​​មិន​គ្រើម​ ផ្លែមាន​ខ្នាត​ធំ​មិន​ជាំ ឬ​មាន​ស្នាម​ឆែក​ក្រោម​ផ្ទៃ​រីក​ ធំ។
-​ផ្លែ​ម្នាស់ៈ ត្រូវ​ជ្រើស​រើស​ផ្លែ​ម្នាស់​ណា​ ដែល​មាន​ក្រឡា​ភ្នែក​រីក​ធំ​ និង​សម្បក​លឿង​លាយ​ខៀវ​បន្តិច​។
-​ផ្លែ​ទុរេនៈ ត្រូវ​ជ្រើស​រើស​យក​ផ្លែ​ណា​ ដែល​ទៅ​មាន​សណ្តង់​ទង​ជាប់​មិន​ជ្រុះ​ មិន​ស្វិត​។
-​ក្រូច​ពោធិ៍​សាត់ៈ ត្រូវ​ជ្រើស​រើស​យក​ផ្លែ​ណា​ដែល​មាន​សម្បក​ស្ដើង​ ពណ៌​លឿង​លាយ​បៃតង​ និង​មាន​ទម្ងន់​សម​ល្ម។
-​ផ្លែទំពាំង​បាយ​ជូរៈ ត្រូវ​ជ្រើស​រើស​យក​ចង្កោម​ដែល​មាន​ផ្លែ​ធំ​ច្រើន​ មិន​សូវ​ជា​មាន​ក្ដៀប។
- ផ្លែ​ឡុងកុងៈ ត្រូវ​ជ្រើស​រើស​យក​ផ្លែ​ ដែល​មាន​ទ្រង់​ទាយ​រាង​ទ្រវែង​ សម្បក​មាន​ពណ៌​លឿង​ស្រទន់ ស្ទាប​ ឬ​ច្របាច់​មិន​ជ្រាយ​ពេក​ និង​នៅ​ត្រង់​បរិវេណ​សណ្ដង់​មាន​ពណ៌​លឿង​ចាស់​កាន់​តែ​ល្អ។
- ​ផ្លែ​សាវ​ម៉ាវៈ ត្រូវ​ជ្រើស​រើស​យក​ផ្លែ​ ដែល​មាន​សភាព​ស្រស់​ មិន​ប្រើ​វិធី​ប្រោះ​ទឹក​ ហើយ​មិន​ស្វិត​ស្រពោន៕

No comments:

Post a Comment