ប្រសិនបើខ្វះការយល់ដឹងអំពីការជ្រើសរើសផ្លែឈើនោះទេ ប្រាកដជាអ្នកជ្រើសរើសប៉ះផ្លែឈើដែលមានគុណភាពមិនល្អ។ តែប្រសិនបើយកវិធីខាងក្រោមទៅប្រើធានាថា ពិតជាទទួលបានផ្លែឈើល្អៗ មានគុណប្រយោងជន៏ខាងអាហារ និងរសជាតិ។
១-ផ្លែមង្ឈុតៈ ត្រូវជ្រើសរើសយកផ្លែ មង្ឃុតដែលមានទំហំសមល្មម ឬក៏តូចបន្តិចហើយផ្ទៃសម្បករលីងមិនគគ្រើម។
២- ផ្លែជម្ពូៈ ត្រូវជ្រើសរើសផ្លែដែលមានសម្បករលីងមិនគ្រើម ផ្លែមានខ្នាតធំមិនជាំ ឬមានស្នាមឆែកក្រោមផ្ទៃរីក ធំ។
៣-ផ្លែម្នាស់ៈ ត្រូវជ្រើសរើសផ្លែម្នាស់ណា ដែលមានក្រឡាភ្នែករីកធំ និងសម្បកលឿងលាយខៀវបន្តិច។
៤-ផ្លែទុរេនៈ ត្រូវជ្រើសរើសយកផ្លែណា ដែលទៅមានសណ្តង់ទងជាប់មិនជ្រុះ មិនស្វិត។
៥-ក្រូចពោធិ៍សាត់ៈ ត្រូវជ្រើសរើសយកផ្លែណាដែលមានសម្បកស្ដើង ពណ៌លឿងលាយបៃតង និងមានទម្ងន់សមល្ម។
៦-ផ្លែទំពាំងបាយជូរៈ ត្រូវជ្រើសរើសយកចង្កោមដែលមានផ្លែធំច្រើន មិនសូវជាមានក្ដៀប។
៧- ផ្លែឡុងកុងៈ ត្រូវជ្រើសរើសយកផ្លែ ដែលមានទ្រង់ទាយរាងទ្រវែង សម្បកមានពណ៌លឿងស្រទន់ ស្ទាប ឬច្របាច់មិនជ្រាយពេក និងនៅត្រង់បរិវេណសណ្ដង់មានពណ៌លឿងចាស់កាន់តែល្អ។
៨- ផ្លែសាវម៉ាវៈ ត្រូវជ្រើសរើសយកផ្លែ ដែលមានសភាពស្រស់ មិនប្រើវិធីប្រោះទឹក ហើយមិនស្វិតស្រពោន៕
No comments:
Post a Comment