ទទួលទានផ្នែកក្រហមនៃស៊ុតមាន់ឬស៊ុតទាជាប្រចាំនឹងធ្វើឱ្យគ្រោះថ្នាក់ដល់បេះដូងស្មើនឹងការជក់បារី។ ផលប៉ះពាល់នេះក៏ព្រោះតែផ្នែកក្រហមរបស់ស៊ុតបានធ្វើឱ្យសរសៃឈាមបេះដូងឡើងរឹងនិងកកស្ទះព្រោះមានការប្រមូលផ្ដុំមសារធាតុខ្លាញ់ច្រើនតួយ៉ាងដូចជា កូឡេស្តេរ៉ូល។
បន្ទាប់ពីពិសោធន៍លើនមុស្សប្រុសស្រី១.២៣១នាក់ វេជ្ជបណ្ឌិត David Spence បានអះអាងថាទទួលទានពងក្រហមរបស់ស៊ុតគឺ អាក្រក់ដូចជាការជក់បារីប្រហែល ២/៣ ហើយថា នេះជាបច្ច័យដែលនាំទៅរកការកើតមានជំងឺគាំងបេះដូង និងដាច់សរសៃឈាមក្នុងខួរក្បាល។
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបានបញ្ជាក់ថា ទទួលទាន៣ដងក្នុងមួយសប្ដាហ៍ ការប្រឈមកាន់តែមានច្រើនធៀបទៅនឹងអ្នកដែលទទួលទានវាតិចជា២ដងក្នុងមួយសប្ដាហ៍។
តាមលោកវេជ្ជបណ្ឌិត Spence ឱ្យដឹងថា មនុស្សភាគច្រើនយល់ច្រឡំថា ផ្នែកក្រហមរបស់គឺជាអាហារដែលផ្ដល់នូវសុខភាពសម្រាប់ពួកគេ។ លោកបន្ដថា៖ << ការទទួលទានអាហារដែលសម្បូរដោយសារធាតុកូឡេស្ដូរ៉ូលបង្កើតការស្ទះសរសៃឈាមបេះដូង ហើយផ្នែកក្រហមនៃស៊ុតគឺផ្ទុកកូឡេស្តូរ៉ូលច្រើនបំផុត >> ។
វេជ្ជបណ្ឌិតរូបនេះបានបន្ថែមថា ការសិក្សាស្រាវជ្រាវបន្ថែមទៀតនឹងត្រូវធ្វើលើកក្រោយ តែទោះយ៉ាងណា លោកបានសង្កត់ធ្ងន់ថា បុគ្គលដែលងាយប្រឈមបេះដូង តួរតែបោះបង់ការទទួលលទានក្រហមជាប្រចាំ៕
No comments:
Post a Comment