Make snow

Monday, August 19, 2013

ទទួល​ទាន​ផ្នែក​ក្រហម​របស់​ស៊ុត​ជា​ប្រចាំ​ផ្តល់​ផល​អាក្រក់​ដល់​បេះដូង

ទទួល​ទាន​ផ្នែក​ក្រហម​នៃ​ស៊ុតមាន់​ឬ​ស៊ុតទា​ជា​ប្រចាំ​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​បេះដូង​ស្មើ​នឹង​ការ​ជក់បារី​។ ផល​ប៉ះ​ពាល់​នេះ​ក៏​ព្រោះ​តែ​ផ្នែក​ក្រហម​របស់​ស៊ុត​បាន​ធ្វើ​ឱ្យ​សរសៃ​ឈាម​បេះដូង​ឡើង​រឹង​និង​កកស្ទះ​ព្រោះ​មាន​ការ​ប្រមូល​ផ្ដុំម​សារ​ធាតុ​ខ្លាញ់​ច្រើន​តួ​យ៉ាង​ដូច​ជា កូឡេស្តេរ៉ូល។
    បន្ទាប់​ពី​ពិសោធន៍​លើ​នមុស្ស​ប្រុស​ស្រី​១.២៣១នាក់​ វេជ្ជបណ្ឌិត​ David Spence បាន​អះ​អាង​ថា​ទទួល​ទាន​ពង​ក្រហម​របស់​ស៊ុត​គឺ​ អាក្រក់​ដូច​ជា​ការ​ជក់​បារី​ប្រហែល​ ២/៣ ហើយ​ថា​ នេះ​ជា​បច្ច័យ​ដែល​នាំ​ទៅ​រក​ការកើត​មាន​ជំងឺ​គាំង​បេះដូង​ និង​ដាច់​សរសៃឈាម​ក្នុង​ខួរ​ក្បាល។
    ក្រុមអ្នក​ស្រាវជ្រាវ​បាន​បញ្ជាក់​ថា​ ទទួល​ទាន​៣​ដង​ក្នុង​មួយ​សប្ដាហ៍​​ ការ​ប្រឈម​កាន់​តែ​មាន​ច្រើន​ធៀប​ទៅនឹង​អ្នក​ដែលទទួល​ទាន​វា​តិច​ជា​២ដង​ក្នុង​មួយ​សប្ដាហ៍​។
    តាម​លោក​វេជ្ជបណ្ឌិត  Spence ឱ្យ​ដឹង​ថា​ មនុស្ស​ភាគ​ច្រើន​យល់​ច្រឡំ​ថា ផ្នែក​ក្រហម​របស់​គឺ​ជា​អាហារ​ដែល​ផ្ដល់​នូវ​សុខភាព​សម្រាប់​ពួក​គេ។ លោកបន្ដថា៖ ​<< ការ​ទទួល​ទាន​អាហារ​ដែល​សម្បូរ​ដោយ​សារធាតុ​កូឡេស្ដូរ៉ូល​បង្កើត​ការ​ស្ទះ​សរសៃ​ឈាម​បេះដូង​ ហើយ​ផ្នែក​ក្រហម​នៃ​ស៊ុត​គឺ​ផ្ទុក​កូឡេស្តូរ៉ូល​ច្រើនបំផុត >> ។
    វេជ្ជបណ្ឌិតរូប​នេះ​បាន​បន្ថែម​ថា ការ​សិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​បន្ថែម​ទៀត​នឹង​ត្រូវ​ធ្វើ​លើក​ក្រោយ​ តែ​ទោះ​យ៉ាង​ណា​ លោក​បាន​សង្កត់​ធ្ងន់​ថា​ បុគ្គល​ដែល​ងាយ​ប្រឈម​បេះដូង​ តួរ​តែ​បោះ​បង់​ការទទួលល​ទាន​ក្រហម​ជា​ប្រចាំ​៕

No comments:

Post a Comment