Make snow

Thursday, August 29, 2013

អាហារ​ដែល​គួរ​តែ​ចៀស​វាង​នៅ​ពេល​ដែល​ឈឺ​ក្បាល​

អាការៈ​ឈឺ​ក្បាល​អាច​មាន​មូល​ហេតុ​ច្រើន​យ៉ាង​ប្រសិន​បើ​អ្នក​មាន​អាការៈ​ឈឺ​ក្បាល​គួរ​ប្រតិបត្តិ​ខ្លួន​ឱ្យ​សមរម្យ​ដើម្បី​ចៀស​វាង​អាការៈ​ឈឺក្បាល​មាន​​ដូច​ជា​ព្យាយាម​គេង​ឱ្យ​បាន​គ្រប់​គ្រាន់​ធ្វើ​អារម្មណ៍​ឱ្យ​ល្អ​ ទទួល​ទាន​អាហារ​ឱ្យ​ ត្រឹមត្រូវ​ដោយ​វេជ្ជបណ្ឌិត​ដេវិដ​ប៊ូស ហ៊ល​ពី​សាកលវិទ្យាល័យ​ចនហប​ហ៊ីម​បាន​នាំ​ណែ​ពាក់ព័ន្ធ​ទៅ​នឹង​អាហារ​ដែល​គួរ​ទទួល​ទាន​នៅ​ពេល​មាន​អាការៈ​ឈឺក្បាល​ដូចខាងក្រោម​៖
  • ស្ករសូកូឡា
  • ភេសជ្ជៈមាន​កាហ្វេអ៊ីន ដូចជា​ កាហ្វេ តែ ទឹកក្រូច​ប្រភេទខ្លះ
  • ទឹកដោះគោជូរ
  • ប័ររឹង
  • អាហារ​ឆ្លង​កាត់​កម្មវិធី​ដូច​ជា​ សាច់ក្រក​ ហតដក​ សាច់ជ្រូក​បន្ទះ​ចៀន​ អាហារ​កំប៉ុង របស់​ត្រាំផ្អាប់​
  • សណ្ដែក​សំបក​រឹង​ផ្សេងៗ​មាន​គ្រាប់​សណ្តែក​អាល់​ម៉ន គ្រាប់​ស្វាយ​ចន្ធី​ និង​ប័រ​ទូទៅ
  • ភេសជ្ជៈ​ដែល​មាន​អាល់កុល​
  • ប៊ីចេង
  • ផ្លែឈើ​ប្រភេទ​ខ្លះ​ដូច​ជា​អំបូរ​ក្រូច​ផ្សេងៗ មាន​ក្រូច​ឆ្មា​ ចេក​ ផ្លែអាវូកាដូ ម្នាស់​ សណ្ដែក​វែង​ផ្សេងៗ ​។
ប្រសិន​បើ​លោក​អ្នក​បំពុង​មាន​អាការៈ​ឈឺ​ក្បាល​នោះ​កុំ​ភ្លេច​ចៀសវាង​អាហារ​អស់​ទាំង​នេះ​ទើប​ឆាប់​ជាសេះ​ស្បើយ៕

No comments:

Post a Comment