Make snow

Thursday, August 29, 2013

អាហារ​៦​យ៉ាង​ជួយ​ដុត​កម្ចោច​សារ​ជាតិ​ខ្លាញ់

សំរាប់​អ្នក​ចូល​ចិត្ត​ទទួល​ទាន​ច្រើន​តែ​ខ្លាច​រោគ​ធាត់​តាម​យា​យី​រាង​កាយ​នោះ​ពេល​នេះ​មិន​ចាំ​បាច់ព្រួយ​បារម្ភ​ត​ទៅ​ទៀត​ឡើយ​ ព្រោះ​ក្នុង​នោះ​មាន​អាហារ​៦​ប្រភេទ​ដែល​ជួយ​ដុត​កម្លោច​ខ្លាញ់​នៅ​ក្នុង​ រាយកាយ​ បើ​ទទួល​ទាន​​កាន់​តែ​ច្រើន​កាន់​តែមាន​ប្រយោជន៍​។
    កាហ្វេ កាហ្វេ​អ៊ីន​វា​ជួ​យ​ភ្ញោច​អង្គ​ស៊ីម​ដែល​មាន​តួនាទី​ដុត​កម្លោច​សារ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ ដូច្នេះ​គួរ​ទទួល​ទានការហ្វេ​រាល់ថ្ងៃ​ ក៏​ប៉ុន្តែ​ហាម​ទទួល​ទាន​ច្រើន​ ដោយ​គ្រាន់​តែ​ពេល​ព្រឹក​១កែវ​ ក្រោយ​អាហារ​ថ្ងៃ​ត្រង់​១កែវ​ក៏​គ្រប់​គ្រាន់​ដែរ។
    តែបៃតង គេ​ឃើញ​មាន​ការ​អះ​អាង​ថា ការ​ទទួល​ទាន​តែបៃតង​រៀងរាល់​ថ្ងៃ​ក្នុង​បរិមាណ​១​ថ្ងៃ​៤​កៃវ​វា​អាច​ជួយ​ភ្ញោច​ការ​ដុត​កម្លោច​សារ​ជាតិ​ខ្លាញ់​បាន​និង​មាន​ផល​ល្អ​ដល់​សុខភាព​ទៀត​ផង។
    សារាយ​និង​តែសារាយ អាហារ​ទាំង​២​មុខ​នេះ​វាមាន​គុណ​ភាព​ដូច​ អាស៊ីតអេសប៉ារ៉ាជីន​គឺ​ជួយ​បណ្ដេញ​ជាតិ​ទឹក​និង​វត្ថុ​ស្មោគ​គ្រោក​ចេញ​ពីរាងកាយ​។ ចំណែក​ការ​ដុត​កម្លោច​សារ​ជាតិ​ខ្លាញ់​វិញ​កំពុង​ស្ថិត​នៅ​ជា​ចំណុច​ជជែក​គ្នា​នៅ​ឡើយ​ថា វា​អាច​ដុត​កម្លោច​បាន​ពិត​ឬ​អត់។
    ស្រាក្រហម ប្រសិន​បើ​ទទួល​ទាន​ក្នុង​បរិមាណ​តិច​ សារ​ជាតិ​ខ្លះ​នៅ​ក្នុង​ស្រា​ក្រហម​អាច​ជួយ​រារាំង​ការ​ស្រូប​ជាតិ​ខ្លាញ់​បាន​ ក៏​ប៉ុន្តែ​មិន​គួរ​ទទួល​ទាន​ច្រើន​ពេក​នោះ​ទេ​ ព្រោះ​ស្រា​ក្រហម​ក្នុង​បរិមាណ​កន្លះ​កែវ​ក្នុង​អាច​ផ្ដល់​ថាមពល​បាន​រហូត​ទៅ​៧២​កាឡូរី។
    ទំពាំងបារាំង អាស៊ីតអេសប៉ារ៉ា​ជីន​នៅ​ក្នុង​ទំពាំង​បាយ​ជួរ​វា​ជួយ​ធ្វើ​ឱ្យ​ស្គម​បាន​ក៏​ប៉ុន្តែ​អាស៊ីត​នេះ​វា​គ្រាន់​តែ​ជួយ​បណ្ដេញ​ជាតិ​ទឹក​ចេញ​តែ​ប៉ុណ្ណោះ​ ពុំ​មាន​ចំណែក​ពាក់​ព័ន្ធ​ជាមួយ​នឹង​ការ​ដុត​កម្លោច​សារ​ជាតិន​ខ្លាញ់​ណាមួយ​នោះ​ទេ។
    ម្ទេស នៅ​ក្នុង​ម្ទេស​មាន​ជាតិ​ហឹរ​ក្ដៅ​ដែល​គេ​ស្គាល់​ឈ្មោះថា​ ខេប​ស៊ី​ស៊ីន​ សារ​ជាតិ​នេះ​ជួយ​បង្កើន​កំដៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​ និង​ជួយ​ដុត​កម្លោច​ខ្លាញ់។ ហេតុ​ដូច្នេះ​អ្នក​ណា​ក៏​ចូល​ចិត្ត​ទទួល​ទាន​ហឹរ​អាច​ប្រើ​ប្រាស់​ម្ទេស​ម៉ដ្ឋ​បន្តិច​ឬ​ទទួល​ទាន​ផ្លែ​ម្ទេស​ស្រស់​រួមជា​មួយ​អាហារ​ទៅ​តាម​ចំណូលចិត្ត៕​

No comments:

Post a Comment