រលាកបំពង់ក បង្កឡើងដោយមូលហេតុជាច្រើនផ្សេងៗគ្នា។ អាចដោយសារត្រូវឆ្លងវីរុស របកលាត់មហារីក ឬសាមញ្ញនោះគ្រាន់តែជាជំហានសះស្បើយក្រោយការវះកាត់។
ទោះបីដោយសារមូលហេតុណាមួយក៏ដោយនោះ ការរលាកបំពង់ក ក៏ធ្វើឱ្យអ្នកឈឺកពេលលេបរបស់អ្វីមួយនោះ។ ខាងក្រាមនេះជាពាក្យទូន្មានមួយចំនួនអំពីចំណីអាហារដែលជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ស្រួលលេបនិងកាត់បន្ថយការឈឺបំពង់ក។
អាហារទន់ៗ ៖ ចៀសវាងទទួលទានអាហារ រឹងដូចជាដំឡូងបារាំងចៀន នំបុ័ងសាន់វិចអាំង នំប៊ីសគ្វីត … ។ អាហារគួរទទួលទាបរួចមានដូចជា ហ្រ្វូម៉ា ចេក ត្រសក់ ស្រូវ នូយ សាច់កិនឫទឹកដោះគោ។ គប្បីចងចាំថាបណ្ដាផលិតផលពីទឹកដោះក៏អាចបង្កការរបករលាត់ប្រសិនមិនត្រូវបានច្រោះស្អាតនិងគួរបន្ថយទទួលទានប្រសិនក្អកច្រើន។
ភេសជ្ជៈ ៖ គួរផឹកភេសជ្ជៈនៅសីតុណ្ហភាពត្រជាក់ ចៀសវាងផឹកពេលនៅក្ដៅហើយក៏មិនត្រូវផឹកភេសជ្ជៈមានជាតិអាស៊ីដូចជា ទឹកប៉េងប៉ោះ ក្រូចត្លុង ក្រូចឆ្មារ ក្រូចព្រោះនឹងធ្វើឱ្យផ្សារក។ ផឹកទឹកសម្លសាច់ឬប្រភេទទឹកមានរសប្រៃរបស់អំបិលនឹងជួយបន្ថយការឈឺក។
រៀបចំការទទួទាន ៖ ពេលមិនត្រូវទទួលទានបន្លែឆៅ គឺត្រូវចម្អិនឱ្យឆ្អិនជាមុន ។ ត្រូវចែកពេលទទួលទានទៅជាច្រើនដងក្នុងមួយថ្ងៃនិងទទួលទានបន្ដិចៗ ។ គួរកិនឫកាត់សាច់ស្តើងៗ ។ គួរកិនឫកាត់សាច់ស្ដើងៗពេលចម្អិន និងចម្អិនឱ្យទន់មែនទែនឱ្យត្រជាក់ទើបទទួលទាន៕
No comments:
Post a Comment