Make snow

Thursday, August 22, 2013

អាហារ​គួរ​ទទួល​ទាន​ពេល​រលាក​បំពង់​ក

រលាក​បំពង់ក​ បង្ក​ឡើង​ដោយ​មូល​ហេតុ​ជា​ច្រើន​ផ្សេងៗ​គ្នា​។ អាច​ដោយ​សារ​ត្រូវ​ឆ្លង​វីរុស​ របក​លាត់​មហារីក​ ឬ​សាមញ្ញ​នោះ​គ្រាន់​តែ​ជា​ជំហាន​សះ​ស្បើយ​ក្រោយ​ការវះ​កាត់​។
    ទោះ​បីដោយ​សារ​មូល​ហេតុ​ណា​មួយ​ក៏​ដោយ​នោះ​ ការ​រលាក​បំពង់​ក ក៏​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​ឈឺ​ក​ពេល​លេប​របស់​អ្វី​មួយ​នោះ​។ ខាង​ក្រាមនេះ​ជា​ពាក្យ​ទូន្មាន​មួយ​ចំនួន​អំពី​ចំណី​អាហារ​ដែល​ជួយ​ឱ្យ​អ្នក​មាន​អារម្មណ៍​ស្រួល​លេប​និង​កាត់បន្ថយ​ការ​ឈឺ​បំពង់ក។
    អាហារទន់ៗ ៖ ចៀស​វាង​ទទួល​ទាន​អាហារ​ រឹង​ដូច​ជា​ដំឡូង​បារាំង​ចៀន ​នំបុ័ង​សាន់វិច​អាំង នំប៊ីស​គ្វីត … ។ អាហារ​គួរ​ទទួល​ទាប​រួច​មាន​ដូច​ជា​ ហ្រ្វូម៉ា ចេក​ ត្រសក់ ស្រូវ នូយ​ សាច់កិន​ឫ​ទឹក​ដោះ​គោ​។ គប្បីចង​ចាំ​ថា​បណ្ដា​ផលិត​ផល​ពី​ទឹកដោះ​ក៏​អាច​បង្ក​ការ​របករ​លាត់​ប្រសិន​មិន​ត្រូវ​បាន​ច្រោះ​ស្អាត​និង​គួរ​បន្ថយ​ទទួល​ទាន​ប្រសិន​ក្អក​ច្រើន។
    ភេសជ្ជៈ ៖ គួរ​ផឹក​ភេសជ្ជៈ​នៅ​សីតុណ្ហភាព​ត្រជាក់​ ចៀស​វាង​ផឹក​​ពេល​នៅ​ក្ដៅ​ហើយក៏​​មិន​ត្រូវ​ផឹក​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​អាស៊ី​ដូច​ជា​ ទឹក​ប៉េង​ប៉ោះ ក្រូចត្លុង​ ក្រូចឆ្មារ​ ក្រូច​ព្រោះ​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​ផ្សារក​។ ផឹក​ទឹក​សម្ល​សាច់​ឬប្រភេទ​ទឹក​មាន​រស​ប្រៃ​របស់​អំបិល​នឹង​ជួយ​បន្ថយ​ការ​ឈឺក។
    រៀប​ចំ​ការទទួ​ទា​​ន​ ៖ ពេល​មិន​ត្រូវ​ទទួល​ទាន​បន្លែ​ឆៅ​ គឺ​ត្រូវ​ចម្អិន​ឱ្យ​ឆ្អិន​ជាមុន ។ ត្រូវ​ចែក​ពេល​ទទួល​ទាន​ទៅ​ជា​ច្រើន​ដង​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​និង​ទទួល​ទាន​បន្ដិចៗ​ ។​ គួរ​កិន​ឫ​កាត់​សាច់​ស្តើងៗ​ ។​ គួរ​កិន​ឫ​កាត់​សាច់​ស្ដើង​ៗ​ពេល​ចម្អិន និង​ចម្អិន​ឱ្យ​ទន់​មែន​ទែន​ឱ្យ​ត្រជាក់​ទើប​ទទួល​ទាន៕

No comments:

Post a Comment