Make snow

Monday, August 26, 2013

ទឹក​ប៉េងបោះ​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង

ពួក​អ្នក​វិទ្យាសាស្រ្ដ​ឱ្យ​ដឹង​ថា​ ផឹក​ទឹក​​ប៉េងប៉ោះ​២​កែវ​ក្នុង​ជួយ​ថ្ងៃ​ជួយ​ឱ្យ​ឆ្អឹង​រឹង​មាំ​ជាង​ និង​អាច​ប្រឆាំង​តប​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង...។
    សារ​ជាតិ​មាន​ប្រសិទ្ធ​ភាព​ដ៏​អស្ចារ្យ​នេះ​ គឺ​ Lycopence សម្បូរ​នៅ​ក្នុង​ប៉េងប៉ោះ​ និង​ផ្លែ​ឈើ​មួយ​ចំនួន​​ទៀត។​ ការ​ស្រាវ​ជ្រាវ​មុនៗ​នេះ​ ក៏​បាន​បង្ហាញ​ថា​សារ​ជាតិ​  Lycopence ​មាន​ឥទិ្ធពល​បន្ថយ​គ្រោះ​ថា្នក់​កើត​ជំងឺ​មហារីក​ក្រពេញ​ប្រូស្តាត​នៅ​បុរស​ និង​ជំងឺ​សរសៃ​ឈាម​បេះ​ដូង​។
    ពួក​អ្នក​វិទ្យាសាស្រ្ដ​នៅ​មហាវិទ្យាល័យ​តូរ៉ុនតូ បាន​ដំណើរ​ការ​ពីសោធន៍​លើ​ស្រ្ដី​អស់​ដូវ​៦០​នាក់​ មាន​អាយុ​ពី​៥០​ដល់​៦០ឆ្នាំ​ ។ ស្រ្ដី​ទាំង​នេះ​ត្រូវ​បាន​សំណូម​ពរ​មិន​ទទួល​​ទាន​អាហារ​កែច្នៃ​ពីប៉េងប៉ោះ​ក្នុង​រយៈ​ពេល​មួយ​ខែ​។ លទ្ធ​ផល​គឺ​កម្រិត​ N-telopeptide ក្នុង​ឈាមកើន​ខ្ពស់​ពេល​ឆ្អឹង​ខ្សោយ​និង​ស្រួយ​។
​    បន្ទាប់​ពី​នោះ​ ពួក​អ្នក​វិទ្យាសាស្រ្ដ​បាន​សំណូម​ពរ​ស្រ្ដី​ខាង​លើ​មួយ​ចំនួន​ទទួល​ទាន​ថ្នាំ​មាន​ផ្ទុក​៣៥​មិល្លី​ក្រាម​ lycopene មួយ​គ្រាប់​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​ ប្រហាក់​ប្រហែល​ទឹក​ប៉េងប៉ោះ​២កែវ​ ហើយ​ស្រ្តី​មួយ​ចំនួន​ទៀត​ត្រូវ​បាន​ឱ្យ​លេប​ថ្នាំ​ស្រដៀង​គ្នា​ តែពុំ​មាន​ផ្ទុក​សារ​ជាតិ​lycopene ។ ក្រោយ​ពេល​ដំណើរការ​ពិសោធន៍​ក្នុង​រយៈ​ពេល​៤ខែ​ ពួក​អ្នក​វិទ្យាសាស្រ្ដ​សង្កេត​ឃើញ​ថា​ បរិមាណ​ N-telopeptide ក្នុង​ឈាម​សុទ្ធ​តែថយ​ចុះ​នៅ​ស្រ្ដី​ផឹក​ថ្នាំ​គ្រាប់​មាន​សារ​ជាតិ​lycopene ឬផឹក​ទឹក​ប៉េងប៉ោះ​។ ក្នុង​ពេល​នោះ​ឥទិ្ធ​ពល​នេះ​ពុំ​លេច​ឡើង​នៅ​ស្រ្ដី​ផឹក​ថ្នាំ​គ្រាប់​គ្មាន​ផ្ទុក​សារជាតិ​ lycopene ៕

No comments:

Post a Comment