លោក Phil Lampert ជំនាញការអាហារល្បីឈ្មោះនៅអាមេរិក ឱ្យដឹងថា " សមាសធាតុមានប្រយោជន៍របស់គ្រាប់ទំពាំងបាយជួរគឺ Proanhthocyanidin “ ។
បណ្ដាការស្រាវជ្រាវដែលត្រូវបានអនុវត្តតាំងពីទសវត្សរ៍១៩៥០ បានបង្ហាញថា គ្រាប់ទំពាំងបាយជូរ មានប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើនចំពោះសុខភាពហើយដែរគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍បំផុតគឺជាសារជាតិកម្ចាត់រ៉ាឌីកាល់សេរីដ៏សែនខ្លាំង ក៏ដូចជាលទ្ធភាពបញ្ចុះសម្ពាធឈាមខ្ពស់ និងកូឡេស្ដេរ៉ូល។ ក្នុងតួនាទីសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីកម្ម Proanhthocyanidin ត្រូវបានបញ្ជាក់មានប្រសិទ្ធភាពជាង២០ជាង២០ដងប្រៀបជាមួយវីតាមីនC និង៥០ដងប្រៀបនិងវីតាមីន E “ ។ Proanhthocyanidin ក៏មានប្រយោជន៍ សម្រាប់ប្រព័ន្ធសរសៃឈាមដោយសារវាពង្រឹងគែសរសៃឈាម។
ក្រៅពីនេះតាមការខាងលើ អាស្រ័យដោយលទ្ធភាពប្រឆាំងរលាក Proanhthocyanidin អាចត្រូវបានប្រើប្រាស់ដើម្បីព្យាបាលជំងឺហឺតរលាកសន្លាក់ របួស និងហើមសន្លាក់ទន្ទឹមនោះអាចបន្ថយលក្ខណៈធ្ងន់ធ្ងររបស់ជំងឺអាលែកហ្ស៊ី។
ជំនាញការ Lampert បានធ្វើការទូន្មានថាៈ ចូរទទួលទានទំពាំងបាយជូរមានគ្រាប់ ឬប្រេងគ្រាប់ទំពាំងបាយជួរសុទ្ធ១០០ភាគរយ៕
No comments:
Post a Comment