ការសិក្សាស្រាវជ្រាវមួយដែលធ្វើឡើងដោយពួកអ្នកវិទ្យាសាស្រ្ដសាកលវិទ្យាល័យ Hallym University ប្រទេសកូរ៉ូខាងត្បូងបានបង្ហាញជាភស្ដុតាងថា សមាសធាតុ Anathocyanins នៅក្នុងផ្លែពោត ពណ៌ស្វាយ មានសមត្ថភាពបញ្ឍប់ ការអភិវឌ្ឍន៍ជំងឺតម្រងនោមម្យ៉ាងហៅDiabetic Nephropathy និងជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ២ ។ លទ្ធផលនេះបានកើតចេញពីការពិសោធន៍២ដាច់ដោយឡែកពីគ្នាដែលមួយពិសោធន៍២ ដាច់ដោយឡែកពីគ្នាដែលមួយពិសោធន៍លើកោសិកាមនុស្ស និងមួយទៀតពិសោធលើសត្វកណ្ដុរ។
ពោតពណ៌ស្វាយគេរកឃើញថា ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុគីមីពីធម្មជាតិសំខាន់ៗ២យ៉ាងគឺ Anthocyanins និង Phenolics។ តាមរយៈការសិក្សា សារធាតុទាំងពីរនេះមានសមត្ថភាពប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីដកម្ម ។
ដោយឡែក ការសិក្សាស្រាវជ្រាវជាច្រើនពីមុនមក ក៏សុទ្ធតែបង្ហាញថា ទទួលទានពោតពណ៌ស្វាយមានប្រសិទ្ធភាពលើជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២។ ដូច្នេះលទ្ធផលលើកនេះបានបង្ហាញជាភស្ដុតាងកាន់តែ ច្បាស់បន្ថែមទៀតអំពីប្រយោជន៍សុខភាពរបស់ពោតពណ៌ស្វាយ។
អ្នកវិទ្យាសាស្រ្ដដដែលបានបញ្ជាក់ថា ការជ្រើសរើសយកពណ៌ស្វាយមកទទួលទានគឺពិតជាមានសារសំខាន់អាចជួយទប់ស្កាត់ការខូចតម្រងនោមចំពោះអ្នកកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ២៕
No comments:
Post a Comment