Make snow

Sunday, August 18, 2013

ពិសា​ពោត​ពណ៌​ស្វាយ​អាច​ជួយ​ទប់​ស្កាត់​ជំងឺ​ទឹក​នោម​ផ្អែម​ប្រភេទ​២

ការ​សិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​មួយ​ដែល​ធ្វើ​ឡើង​ដោយ​ពួក​អ្នក​វិទ្យាសាស្រ្ដ​សាកលវិទ្យាល័យ​ Hallym University ប្រទេស​កូរ៉ូ​ខាងត្បូង​បាន​បង្ហាញ​ជា​ភស្ដុតាង​ថា​ សមាសធាតុ​ Anathocyanins នៅ​ក្នុង​ផ្លែពោត​ ពណ៌ស្វាយ​ មាន​សមត្ថភាព​បញ្ឍប់​ ការ​អភិវឌ្ឍន៍​ជំងឺ​តម្រង​នោម​ម្យ៉ាង​ហៅ​Diabetic Nephropathy និង​ជំងឺ​ទឹក​នោម​ផ្អែម​ប្រភេទ​២ ។​ លទ្ធ​ផល​នេះ​បាន​កើត​ចេញ​ពី​ការ​ពិសោធន៍​២​ដាច់​ដោយ​ឡែក​ពី​គ្នា​ដែល​មួយ​ពិ​សោធន៍​២​ ដាច់​ដោយ​ឡែក​ពីគ្នា​ដែល​មួយ​ពិសោធន៍​លើ​កោសិកា​មនុស្ស​ និង​មួយ​ទៀត​ពិសោធ​លើ​សត្វ​កណ្ដុរ។
    ពោត​ពណ៌ស្វាយ​គេរក​ឃើញ​ថា ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​សារ​ធាតុ​គីមី​ពី​ធម្មជាតិ​សំខាន់​ៗ២​យ៉ាង​គឺ​ Anthocyanins ​និង​ Phenolics។ តាម​រយៈ​ការ​សិក្សា​ សារធាតុ​ទាំង​ពីរ​នេះ​មាន​សមត្ថភាព​ប្រឆាំង​នឹង​អុក​ស៊ីដកម្ម​ ។
    ដោយ​ឡែក​ ការ​សិក្សា​ស្រាវ​ជ្រាវ​ជាច្រើន​ពី​មុន​មក​ ក៏​សុទ្ធ​តែ​បង្ហាញ​ថា​ ទទួល​ទាន​ពោត​ពណ៌ស្វាយ​មាន​ប្រសិទ្ធ​ភាព​លើ​ជំងឺ​ទឹក​នោម​ផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​២​។​ ដូច្នេះ​លទ្ធ​ផល​លើក​នេះ​បាន​បង្ហាញ​ជា​ភស្ដុតាង​កាន់​តែ​ ច្បាស់​បន្ថែម​ទៀត​អំពី​ប្រយោជន៍​សុខភាព​របស់​ពោត​ពណ៌​ស្វាយ​។
    អ្នក​វិទ្យាសាស្រ្ដ​ដដែល​បាន​បញ្ជាក់​ថា​ ការ​ជ្រើស​រើស​យក​ពណ៌ស្វាយ​មក​ទទួល​ទាន​គឺ​ពិត​ជា​មាន​សារ​សំខាន់​អាច​ជួយ​ទប់​ស្កាត់​ការ​ខូច​តម្រង​នោម​ចំពោះ​អ្នក​កើត​ជំងឺ​ទឹក​នោម​ផ្អែម​ប្រភេទ២៕

No comments:

Post a Comment