ប៉េងប៉ោះពុំត្រឹមតែមានឥទ្ធិពលចំពោះរូបសម្ជស្សប៉ុណ្ណោះទេ តែនៅជំនួយសរីរាង្គប្រឆាំងតបជំងឺតម្កាត់ជាច្រើន ។
១-ជំនួយរំលាយអាហារ
ដោយសារសម្បូរ rutin, beta- Carotene, វីតាមីន B និងជាពិសេសបរិមាណវីតាមីន P ច្រើនបំផុតក្នុងបណ្តាបន្លែ, ហេតុនេះប៉េងប៉ោះមានឥទ្ធិពលការពារសរសៃឈាម, បន្ថយសម្ពាធឈាម, ជំនួយរំលាយអាហារ ។
២-ការពារសរសៃឈាមបេះដូង
សារជាតិ lycopene ក្នុងប៉េងប៉ោះផ្ទុកពពួកវីតាមីននិងសារជាតិរ៉ែ មានឥទ្ធិពលការពារសរសៃឈាម, ធ្វើឱ្យថយចុះគ្រោះថ្នាក់របស់ជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ។
៣-បង្ការមហារីក
សារជាតិ lycopene នៅមានលទ្ធភាពអុកស៊ីតកម្មពិសេសអាចកម្ចាត់ពពួកម៉ូលេគុលសេរី, ការពារកោសិកាទប់ស្កាត់ដំណើរការប្រែប្រួលរបស់ជំងឺមហារីក ។ ប៉េងប៉ោះពុំត្រឹមតែមានឥទ្ធិពលបង្ការ បញ្ចៀសជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តាតប៉ុណ្ណោះទេ តែនៅអាចធ្វើឱ្យថយចុះការប្រឈមកើតជំងឺមហារីកមួយចំនួនទៀត ដូចជាមហារីកក្រពេញលំពែង មហារីកពោះវៀន មហារីកបំពង់ក មហារីកដោះ... ។
៤-ប្រឆាំងជរាភាព
វីតាមីន C ក្នុងប៉េងប៉ោះមានឥទ្ធិពលបំបាត់ភាពស្រេក, ជំនួយរំលាយអាហារ, ធ្វើឱ្យត្រជាក់ឈាម, សម្រួលថ្លើម , បញ្ចុះសម្ពាធឈាម ។ អាស្រ័យហេតុនោះ ប៉េងប៉ោះជាអាហារជំនួយការព្យាបាលយ៉ាងល្អសម្រាប់អ្នកមានជំងឺលើសឈាម ឬជំងឺតម្រងនោម ។ ទទួលទានប៉េងប៉ោះច្រើនមានឥទ្ធិពលប្រឆាំងជរាភាព, ជួយឱ្យស្បែកសដូចធម្មជាតិ ។
៥-ល្អសម្រាប់អ្នករលាកតម្រងនោម
ក្នុងប៉េងប៉ោះនៅមានសារជាតិទឹកច្រើន សម្រួលដល់ការបត់ជើងតូច ហេតុនេះក៏សមស្របសម្រាប់អ្នក រលាកតម្រងនោមទទួលទាន ៕
No comments:
Post a Comment