Make snow

Thursday, March 22, 2012

អាហារ​សម្បូរ​ខ្លាញ់​បង្កើន​ការ​រលាក​ដល់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម

ការសិក្សា​ថ្មី​មួយ​និយាយ​ថា អាហារ​សម្បូរ​ខ្លាញ់​បង្កើន​ការ​រលាក​ចំពោះ​អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​ពីរ​។​
​ការ​រលាក​មាន​ទាក់ទង​ជាមួយនឹង​បញ្ហា​ជាច្រើន​ដែល​ពាក់ព័ន្ធ​នឹង​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម ដូចជា ជំងឺ​បេះដូង​។​
​ ការសិក្សា​បាន​មើល​លើ​មនុស្ស ៥៤​នាក់ ដែល​ធាត់​លើស​ទម្ងន់ ១៥​នាក់​, មាន​បញ្ហា​កម្រិត​គ្លុយកូស (​ដំណាក់កាល​មុន​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​) ១២​នាក់​, អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ១៨​នាក់ និង​អ្នកមាន​សុខភាព​ល្អ​និង​មិន​ធាត់​លើស​ទម្ងន់ ៩​នាក់ ដែល​បាន​បរិភោគ​អាហារ​សម្បូរ​ខ្លាញ់​ក្រោយ​ពេល​អត់​អាហារ​មួយ​យប់​។​
​ ក្រុម​អ្នកស្រាវជ្រាវ​បាន​ ប្រៀបធៀប​កម្រិត​នៃ endotoxins ក្នុង​ឈាម​របស់​អ្នកចូលរួម​មុន​និង​ក្រោយ​ពេល​បរិភោគ​អាហារ​។ Endotoxins គឺជា​បំណែក​បាក់តេរី​ដែល​ចូល​ទៅក្នុង​លំហូរ​ឈាម​តាម​ពោះវៀន និង​មាន​ទាក់ទង​នឹង​ការ​រលាក​និង​ជំងឺ​បេះដូង​។​
​ អ្នកចូលរួម​ទាំងអស់​សុទ្ធតែ​ មាន​កម្រិត endotoxin កើន​ឡើង​ក្រោយ​ពេល​បរិភោគ​អាហារ​សម្បូរ​ជាតិ​ខ្លាញ់ ប៉ុន្តែ​កម្រិត endotoxin របស់​អ្នកមាន​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​ពីរ​វិញ​មាន​ការកើនឡើង​ខ្ពស់​ជាង ​អ្នក​មាន​សុខភាព​ល្អ​និង​មិន​ធាត់​។ ការសិក្សា​នេះ​ត្រូវបាន​គេ​រៀបចំ​ដើម្បី​ថ្លែង​ក្នុង​ការប្រជុំ​ប្រចាំឆ្នាំ ​របស់​សមាគមន៍​ផ្នែក​ក្រពេញ​បញ្ចេញ​ក្នុង​នៅ​ថ្ងៃ​អង្គារ៍​នៅ​ប្រទេស​ អង់គ្លេស​។​
​ បើទោះបីជា​ការស្រាវជ្រាវ​មិន ​បាន​បង្ហាញ​ពី​មូលហេតុ​និង​លទ្ធផល ប៉ុន្តែ​វា​អាច​ពន្យល់​បាន​ថា​ភាពធាត់​និង​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​ពីរ អាច​បង្ករ​ឱ្យមាន​ការបំផ្លាញ​ដោយ​ការ​រលាក​ក្នុង​សរសៃឈាម​និង​ជាលិកា​ ផ្សេងទៀត និង​ជួយ​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​ក្នុង​ការបង្កើត​វិធីសាស្ត្រ​ថ្មី​ដើម្បី​បង្ការ ​ការបំផ្លាញ​នេះ​។ (ដកស្រង់ចេញពីគេហ័ទំព័រសុខភាពhttp://health.com.kh)

No comments:

Post a Comment