១ ជួសជុលខួរក្បាលៈ ដោយអាស៊ីដខ្លាញ់អូមេហ្គា-៣ ដែលមានច្រើននៅក្នុងត្រីសមុទ្រទឹកជ្រៅ រួមទាំងត្រីផ្ទក់ទឹកសាបផងដែរ ។ អាហារប្រភេទនេះជួយជុសជញ្ជាំងកោសិកាប្រសាទខួរក្បាល ជួយបង្កើនប្រសិទ្ធភាពក្នុងការបញ្ជូន និងទទួលសញ្ញាប្រសាទ ។ បើពោលឱ្យងាយយល់នោះគឺធ្វើឱ្យងាយយល់នោះគឺធ្វើឱ្យខួរក្បាលវាលវៃនោះឯង ។
២ ជួយបន្ថែមថាមពលខួរក្បាលៈ ដោយសារប្រូតេអីនងាយរំលាយហើយនោះ វាថែមទាំងផ្ដល់ថាមពលខ្ពស់ តែមិនបណ្ដាលឱ្យធាត់ ។ អ្វីដែលមិនអាចខ្វះបាននោះ គឺវីតាមីន B2 ដែលមានច្រើននៅក្នុងទឹកដោះគោឆៅ ហើយសារសំខាន់របស់វាគឺជាប្រភពលាងថាមពលជាចម្បងដល់។
៣ កាត់បន្ថយអាការគ្រោតគ្រាតនៅក្នុងខួរក្បាលៈ ដោយការទទួលទានផ្លែចេក ជាពិសេសចេកអំបូងដែលជាប្រភពផ្តុំដោយសារជាតិទ្រីតូហ្វេ ឫ អាស៊ីដអាមីណូមួយប្រភេទដែលរាងកាយនឹងបំប្លែងវាឱ្យទៅសារជាតិនៃសេចក្ដីសុខ ឫ ហៅថា<<សេរ៉ូតូនីន បាន>>។
៤ ជួយបង្កើនការសញ្ជូនសញ្ញាខួរក្បាលៈ ដោយការទទួលទានស៊ុត ព្រោះក្នុងស៊ុតមានសារជាតិអាហារជាច្រើន ជាពិសេស ឡេស៊ីទីន ដែលជាសារធាតុផ្សំដ៏សំខាន់ជួយជំរុញដល់ប្រព័ន្ធបញ្ជូនសញ្ញាសរសៃរប្រសាទ ។ កុមារមនុស្សពេញវ័យជំទង់ គួរទទួលទានស៊ុតមួយថ្ងៃមួយគ្រាប់ ចំណែកមនុស្សចាស់គួរទទួលទានមួយសប្ដាហ៍ ៣ ៤។
៥ ធ្វើឱ្យខួរក្បាលនៅក្មេងៈ ដោយផ្លែប៊័រ ព្រោះនៅក្នុងសាច់ផ្លែប័រសំបូរជាតិវិតាមីន E ដែលក្រៅពីជួយថែបំប៉នដល់សោភណភាពស្បែកឱ្យនៅវ័យខ្ចីហើយនោះ វាថែមទាំងជួយថែទាំខួរក្បាលឱ្យវាងវៃបានដូចគ្នា៕
No comments:
Post a Comment