Make snow

Thursday, August 4, 2011

ហូប​ចេក​មួយ​ថ្ងៃ​៣​ផ្លែ​ជួយ​ការពារ​ការ​ដាច់​សរសៃ​ឈាម​ខួរ​ក្បាល​

អ្នក​វិទ្យា​សាស្រ្ត​ប្រាប់​ថា ការ​បរិភោគ​ចេក​មួយ​ថ្ងៃ​បី​ផ្លែ ក្រោយ​ពេល​បរិភោគ​ អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ប្រឈម​មុខ​នឹង​ការ​ដាច់​សរសៃ​ខួរ​ក្បាល​ដល់​ទៅ​២១%
អ្នក​ស្រាវ​ជ្រាវ​អង់​គ្លេស​ និង​អ៊ីតាលី បាន​ឱ្យ​ដឹង​ថា​អាការ​សរសៃ​ឈាម​ខួរក្បាល​រួម​ត្បៀត ឫដាច់​អាច​ការ​ពារ​បាន​ដោយ​ការ​បរិភោគ​អាហារ​មាន​ប៉ូតា​ស្យូម​ច្រើន​ ដូច​ជា​ផ្ទី​ សណ្ដែក​ ទឹក​ដោះ​ ត្រី សណ្ដែក​ បារាំង​ និង​ចេក។
អ្នក​ស្រាវ​ជ្រាវ​រក​ឃើញ​ថា ការ​ទទួល​ទាន​ប៉ូតា​ស្យូម​មួយ​ថ្ងៃ​ ១៦០០​មីល្លី​ក្រាម​ អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ជំងឺ​សរសៃ​ឈាម​ខួរ​ក្បាល​បាន​១​ភាគ៥។
នេះ គឺ​ជា​មូល​ហេតុ​ដែល​អ្នក​វិទ្យាសាស្រ្ដ​ណែនាំ ឱ្យ​បរិភោគ​ចេក​៣​ផ្លែ​ក្នុង​១​ថ្ងៃ ព្រោះ​ចេក​មួយ​ផ្លែ​មាន​ប៉ូតាស្យូម​ប្រមាណ​ ៥០០មីលីក្រាម ដែល​អាច​ជួយ​ចញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម​ និង​គ្រប់​គ្រង់​វត្ថុ​រាវ​ក្នុង​រាង​កាយ​ឱ្យ​មាន​តុល្យ​ភាព៕

No comments:

Post a Comment