Make snow

Thursday, August 11, 2011

ចិត​សម្បក​ផ្លែ​ប៉ោម​មិន​ឱ្យ​ខ្មៅ

ជានិច្ច​កាល​ផ្លែ​​​​ប៉ោម​ និង ផ្លែសារី​ ក្រោយ​ពេល​ចិត​សម្បក​វា​ហើយ​ សាច់​នឹក​ប្រែ​ពណ៌​ទៅ​ជា​ខ្មៅ​ ឫ​ ជាំ​ភ្លាម​ ព្រោះ​សម្បក​ផ្លែ​ឈើ​ទាំង​ពីរ​មុខ​នេះ​ឆាប់​ជាំ​ខ្មៅ​លឿន​បំផុត។ សភាព​ជាំ​ខ្មៅ​បែប​នេះ​ធ្វើ​ឱ្យ​បាត់​បង់​សោ​ភណ​ភាព​ និង​ លែង​មាន​អារម្មណ៍​គួរ​ឱ្យ​ចង់​ទទួល​ទៀត​ផង ។ ​ដូច្នេះ​ដើម្បី​ឱ្យ​ផ្លែ​ប៉ោម​ ឫ​ ផ្លែ​សារី​ក្រោយ​ពេល​ចិត​សម្បក​រួច​ហើយ​មិន​ឡើង​ខ្មៅ​ជាំ សូម​សាក​ល្បង​ធ្វើ​តាម​ការ​ណែ​នាំ​ដូច​ខាង​ក្រោម​នេះ៖
មុន​ពេល​ចិត​សម្បក​ផ្លែ​ប៉ោម ឫ ផ្លែ​សារី គួរ​ត្រៀម​អំបិល​ម៉ដ្ឋ​ប្រមាណ​ ១​ស្លាបព្រាកាហ្វេ​លាយ​ជា​មួយ​ទឹក​ ទុក​ក្នុង​កូន​ចាន​ដែក​មួយ​។​ក្រោយ​ពេល​ចិត​សម្បក​ផ្លែ​ឈើ​ទាំង​ពីរ​មុខ​នេះ​ហើយ​ចូរ​ប្រញាប់​យក​វា​ទៅ​ត្រាំលាង​ជាមួយ​ទឹក​អំបិល​ដែល​បាន​ត្រៀម​ទុក​ ។​​ ធ្វើ​ដូច្នេះ​ក្រោយ​ពេល​ចិត​រៀប​ដាក់​ចាន​ហើយ​ សាច់​របស់​វា​មិន​ប្រែ​ពណ៌​ទៅ​ជា​ជាំ​ខ្មៅ​ទៀត​ឡើយ៕

No comments:

Post a Comment