Make snow

Wednesday, August 24, 2011

អាហារ​ដែល​មិន​គូរ​ទទួល​ទាន​ចូល​គ្នា​


ការ​ចាប់​គូអាហារ​ដើម្បី​ទទួល​ទាន​(Food Combining) គ៏​ចាត់​ទុក​ថា​ជា​យុទ្ធ​សាស្ត្រ​មួយ​ក្នុង​ការ​ទទួល​ទាន​ ដែល​គេ​ជឿ​ថា អាហារ​ខ្លះ ក្រោយ​ពេល​ទទួល​ទាន​រួម​ជា​មួយ​គ្នា​ហើយ​នោះ​នឹង​ទទួល​បាន​ប្រយោជន៍​កាន់​តែ​ច្រើន​ឡើង​ ស្រប​ពេល​អាហារ​ប្រភេទ​ខ្លះ​ទៀត​បែរ​ជា​បង្ក​រោគ​ដល់​រាង​កាយ​វិញ។ ខាង​ក្រោម​នេះ​គឺ​ជា​ប្រភេទ​អាហារ​ទាំង​ ៥​ ដែល​មិន​គួរ​ទទួល​ទាន​រួម៖
  • ​​  ទឹក​ការ៉ុត​​+ទឹក​បន្លែ : ​ព្រោះ​អង់​ស៊ីម​មួយ​ប្រភេទ​នៅ​ក្នុង​ទឹក​អាស៊ីដ​វា​ទៅ​បំ​ផ្លាញ​វីតាមីន​នៅ​ក្នុង​បន្លែ​អស់​ ។ ប្រសិន​បើ​ចង់​ទទួល​ទាន​ទឹក​ការ៉ុត​គួរ​ផឹក​តែ​មួយ​មុខ​ប្រសើរ​ជាង​។
  • ​  ជាតិអាកុល+គ្រឿង​ហើរ​ : អាហារ​ប្រភេទ​នេះ​អាច​ត្រូវ​មាត់​មនុស្ស​ជា​ច្រើន​នាក់ តែ​សូម​កុំ​ភ្លេច​ថា ទាំង​អាល់​កុល​ និង​ ម្ទេស​នីមួយៗ​សុទ្ធ​តែ​ជួយ​ជំរុញ​ចរន្ត​ឈាម​ដូច​គ្នា​ ។ ដូច្នេះ​សម្រាក់​អ្នក​កើត​រោគ​ប្រតិកម្ម​ ឫ លើស​ឈាម​ គួរ​ប្រយ័ត្ន​មុន​នឹង​ទទួល​ទាន​អាហារ​ពីរ​មុននេះ​រួម​គ្នា។
  •   តែ កាហ្វេ+ផ្លែ​ប្រ៊ូន : ទោះ​បី​ជា​ផ្លែ​ប្រ៊ូន​ជា​ទី​បណ្ដុំ​ទៅ​ដោយ​ធាតុ​ដែក​ក្ដី តែ​ដោយ​សារ​ទៅ​ប៉ះ​នឹង​សារ​ជាតិ​ម្យ៉ាង​ឈ្មោះ​ ថេននីន នី​ក្នុង <<តែ>> និង​ កាហ្វេ ដែល​ជា​អ្នក​រារាំង​ដ៏​ក្លៀវក្លា​មិន​ឱ្យ​ស្រូប​យក​ជាតិ​ដែក​បាន​នោះ​ ទោះ​បី​អ្នក​ព្យាយាម​ទទួល​ទាន​ច្រើន​យ៉ាង​ណា​ក្ដី​ ក៏​មិន​ទទួល​បាន​ប្រយោជន៍​ដែរ។
  • ​  ទឹកដោះ​គោ+បន្លែ : ផ្លែឈើ​សំបូរ​កាក​សរសៃរ​ វា​នឹង​រា​រាំ​មិន​ឱ្យ​ទទួល​បាន​ប្រយោជន៍​ពី​កាស់​ស្យូម​ និង​ខ្លាញ់​ពី​ទឹក​ដោះ​គោ​ ព្រោះ​ជាតិ​កាក​សរសៃរ​អាហារ​នឹង​ស្រូប​ទៅ​ចោល​អស់​គ្មាន​សល់​ ។​ ដូច្នេះ​ប្រសិន​បើ​ចង់​ទទួល​ទាន​គួរ​ទទួល​ម្ដង​មួយ​ៗ​ខុស​ពេល​គ្នា។
  •   របស់​ចៀន+ឪឡឹក​ : នាំ​ឱ្យ​ប្រ​ឈរ​មុន​និង​កា​រាក​រូស​ដោយ​សារ​ឪឡឹក​មាន​ធាតុ​ត្រជាក់​ មាន​ទឹក​ និង​ កាក​សរសែរ​ច្រើន​ក្រោយ​ពេល​ចូល​ទៅ​ដល់​ក្នុង​ពោះ​រួម​ទាំង​ខ្លាញ់​ផង​នោះ​​ អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​ងាយ​រាក​រួស​៕

No comments:

Post a Comment