អ្នកធ្លាប់សង្កេត ឬទេថា ពេលខ្លះ ស្ករស ដែលដាក់ក្នុងដបកែ តែងតែរឹងជាដុំ ដូច្នេះ សាកល្បងដាក់សំបកក្រូចសើច ចំណិតផ្លែប៉ោម ឬនំបុ័ងបន្ទះ ចូលទៅក្នុងដបកែវស្ករសនឹងទន់ គួរឲ្យចង់ទទួលទាន ព្រោះសំបកផ្លែឈើ និងនំបុ័ង អាចជួយបឺតស្រូបជាតិសំណើមទុកប៉ុន្តែ ពុំគួរដាក់វាលើសពី១៣ថ្ងៃព្រោះជាតិស្ករ អាចរលាយបាន។
រីឯវិធីរក្សាស្ករស ទុកប្រើបានយូរ គឺគ្រាន់តែរក្សាទុកក្នុងដបកែវ ឬប្រអប់ដែលមានគម្របបិទជិត ដូចជា ដបកែវ ឬថូថ្ម យកទៅដាក់នៅ កន្លែងងងឹត ចាកឆ្ងាយពីកម្ដៅ។ ធ្វើបែបនេះ ក្រៅពីជួយការពារសត្វស្រមោច និងសត្វល្អិតតផ្សេងៗហើយ វាជួយពន្យាអាយុរបស់ស្ករសផងដែរ៕
No comments:
Post a Comment