ការសិក្សានេះ ដំណើរការដោយសាកលវិទ្យាល័យ ខន់ណេកទីខាត់ (University of Connecticut) និងរកឃើញថា អ្នកដែលបរិភោគស៊ុត ជាអាហារពេលព្រឹក នឹងបរិភោគអាហារ ក្នុងពេលថ្ងៃត្រង់ តិចជាងមុន បើប្រៀបធៀបនឹងការបរិភោគនំបុ័ន ដែលសម្បូរដោយការបូអ៊ីដ្រាតទោះបីបរិមាណ និងកាឡូរី របស់អាហារទាំងពីរប្រភេទនេះ ស្មើគ្នាក៏ដោយ។
ក្រៅពីនេះ លោកស្រីហេឡេនបេថ រ៉េយ៍ណុលដ៏ (Ms. Helenbeth Reynolds) ទីប្រឹក្សាផ្នែកអាហារ នៃសាកលវិទ្យាល័យខាងលើ បានឲ្យដឹងថា ការចាប់ផ្ដើមទទួលថាមពលថ្ងៃថ្មី ដោយអាហារពេលព្រឹក ដែលមានជាតិប្រូតេអ៊ីគុណភាពខ្ពស់ ដូចជា ស៊ុតគឺជាកត្តាដ៏ល្អ ដែលជួយឲ្យមានអារម្មណ៌ឆ្អែតបានយូរជាងមុន និងបន្ថយការបរិភោគកាឡារី ព្រោះស៊ុត មានកាឡូរីត្រឹមតែ៧០កាឡូរី ថែមទាំងជាប្រភពអាហារ ដែលសម្បូរដោយប្រូតេអ៊ីនគុណភាពខ្ពស់ និងមានសារធាតុអាហារផ្សេងៗទៀតជាច្រើន នៅក្នុងស៊ុតក្រហម ដែលនេះជាហេតុផលដែលអ្នកគួរទទួលទានស៊ុតក្រហម ដែលនេះជាហេតុដែលអ្នកគួរទទួលទានស៊ុត ក្នុងអាហារពេលព្រឹក៕
No comments:
Post a Comment