Make snow

Thursday, May 26, 2011

អា​ហារ​ដែល​ជំ​នួយ​ដល់​សុខ​ភាព​

អា​ហារ​ខាង​ក្រាម​នេះ​ គឺ​ជា​អា​ហារ​ដែល​អ្នក​ឯ​ក​ទេស​ផ្នែក​អា​ហារ​ដែល​អា​ហារ​ណែ​នាំ​ឲ្យ​យើង​បរិភោគ​ជា​ប្រ​ចាំ​ ដើ​ម្បី​ឲ្យ​មាន​តុល្យ​ភាព​សម​សួន​ទៅ​នឹង​សុខ​ភាព​រាង​កាយ។
-ខ្ទឹម​សៈ មាន​គុណ​សម្បត្តិ​ក្នុង​ការ​ជួយ​ព្យា​បាល​រោគ​តាម​លក្ខណៈ​ធម្មជាតិ​កាពារ​ជំងឺ​មហារីក​នៃ​អវយវៈ​ក្នុង​ពោះ​ និង​ជំ​ងឺ​សរសៃ​ឈាម​។
-​ប៉េង​ប៉ោះៈ សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារ​ធាតុ​ឡៃ​ខូ​ពីន​ ដែល​អាច​ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​មហា​រីក​ ក្នុង​ប្រ​ពេញ​ប្រូ​ស្ដាត​ ហើយ​សារ​ធាតុ​នេះ​មាន​យ៉ាង​ច្រើន​ក្នុង​ប៉េង​ប៉ោះ​ដែល​ឆ្លង​កាត់​ការ​ចម្អិត​រួច។
-​ទឹក​ដោះ​គោ​ជូរៈ គឺ​ជា​ប្រ​ភេទ​អាហារ​ទប់​ស្កាត់​ដល់​ការ​ផលិត​អ័រ​ អេស្ត្រូ​ចេន​ច្រើន​ហួស​ពី​សេច​ក្ដី​ត្រូវ​ការ​នៅ​រាង​កាយ​ ព្រោះ​អ័រ​ម៉ូន​មួយ​ប្រភេទ​នេះ​ប្រ​សិន​បើ​រាង​កាយ​ផលិត​ច្រើន​ពេក​ វា​អាច​បង្ក​ឲ្យ​មាន​ការ​ប្រឈម​មុខ​នឹង​ជំងឺ​ម​ហារីក​បាន​។
-​ប្រេង​អូ​លីវៈ ​មាន​គុណ​ប្រយោជន៍​ល្អ​ចំ​ពោះ​ក្រ​លៀន​ បេះ​ដូង​ សម្ពាធ​ឈាម​ និង​ជា​អាហារ​ជួយ​លាង​សម្អាត​ជាតិ​ពុល​ចេញ​ពី​រាង​កាយ​បាន​យ៉ាង​ល្អ​។
-​តែ បៃ​តងៈ មាន​សារ​ធាតុ​ទប់​ស្កាត​រ៉ាឌី​កាល​សេរី​និង​ ហ្លា​វ៉ូ​ណយ​ដ៏។​ មាន​រ​បាយ​ការណ៍​សិក្សា​ស្រាវ​ជ្រាវ​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា​ ការ​ទទួល​ទាន​តែ​បៃតង​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​ ៣-៤កែវ​ជា​ប្រ​ចាំ​នឹង​ជួយ​ការ​ពារ​រាង​កាយ​អាច​ទប់​ទល់​ជា​មួយ​បាក់​ទេ​រីបាន​យ៉ាង​ល្អ​និ​ងជួយ​ធ្វើ​ឲ្យ​អត្រាប្រ​ឈម​មុខ​និង​​ជំ​ងឺ​មហា​រីក​ចុះ​ទាប​ទៀត​ផង។
-ធាតុ​ខនិជ​ផ្សេងៗៈ​ធាតុ​ស័ង​សី​ជួយ​ទប់​ស្កាត់​មេ​រោគ​ស៊ី​លី​នៀម​ជួយ​ការពារ​មហារីក​ និង​កាល​សស្យូម​ជួយ​បង្កើត​ភាព​រឹង​មាំ​របស់​ឆ្អឹង​និង​ធ្មេញ​៕

No comments:

Post a Comment